jaka blazic

Blažič: Druge ponude me nisu zanimale, samo Zvezdina

Novi košarkaš Crvene zvezde Jaka Blažič rekao je danas da ga druge ponude nisu zanimale i da je prelazak u beogradski klub bila najbolja opcija za njega.
-Kad smo završili sezonu, odmah sam dobio informaciju da je Zvezda zainteresovana. Od tada su počeli pregovori i sve je bilo usmereno u tom pravcu. Iskreno, druge ponude me nisu mnogo ni zanimale. Zvezda je bila najkonkretnija i mislim da je ovo najbolja opcija za mene u ovom trenutku – rekao je Blažić za klupski sajt. 
Blažič je sa Zvezdom potpisao trogodišnji ugovor, a u beogradsku ekipu došao je iz slovenačke Olimpije. On je rekao da je srećan što će sarađivati sa trenerom Dejanom Radonjićem.
-Volim da igram brzo, zato sam i došao u Crvenu zvezdu, jer znam kakav je stil trenera Radonjića. Mislim da u odbrani imam mnogo prostora da napredujem i zaista ću dati sve od sebe da budem najbolji – rekao je 22-godišnji Slovenac. 
Blažič je profesionalnu karijeru počeo u Triglavu sa 17 godina, a poslednje dve sezone igrao je za Olimpiju, sa kojom je osvojio dva nacionalna kupa Slovenije. 
-Prva godina u Olimpiji je bila turbulentna. Trebalo mi je vremena da se naviknem na tako kvalitetno takmičenje kao što su Jadranska liga i Evroliga. Prošle sezone sam dobio priliku da se nametnem i mislim da sam ukazanu šansu iskoristio. Ovo će sada biti novi korak za mene i mislim da je Crvena zvezda idealna sredina – kazao je Blažič. 
Blažič će u narednom periodu igrati američku letnju ligu za ekipu Milvokija.
-Nisam draftovan, a ovo će mi biti idealna prilika da iskusim kako se igra u Americi, da se odmerim u odnosu na igrače koji su na pragu NBA i proverim da li postoji mogućnost da posle Zvezde napravim još jedan korak napred. Ipak, pre svega toga želim da se dokažem u Beogradu i sa Zvezdom da osvajam trofeje – rekao je Blažič. 
On je kazao da je košarku zavoleo zbog Majkl Džordana.
-Košarka nije bila moja prva ljubav. Počeo sam prvo da treniram hokej, već sa šest, sedam godina, a onda sam uz Majkl Džordana zavoleo košarku koju sam počeo da igram sa 10 godina i odmah sam se zaljubio – naveo je slovenački košarkaš.
Blažič je rekao da hala Pionir, u kojoj Zvezda igra domaće utakmice, ima specifičan ambijent za igranje i da jedva čeka da to doživi. 

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014, Gasol: Ne pobeđuje uvek najbolji