vlada_djurovic_trener_kkfmpVlade Đurović odbio Metalac

 

Košarkaški trener Vlade Đurović odbio je poziv valjevskog Metalca da tu ekipu vodi u Superligi Srbije, rečeno je danas agenciji Beta iz više izvora.

Prema tim izvorima, poziv iz Metalca „stigao je kasno, kada to više nije imalo smisla“, s obzirom na to da takmičenje počinje 10. aprila, a ekipu je za finiš sezone pripremao trener Dragan Gale Simeunović, koji je bio pomoćnik Đuroviću i Milovanu Stepandiću.

Povezana vest:  Telekom ponovo demantovao Ivkovića

Sam Đurović je rekao da je bio na odlučujućoj utakmici poslednjeg kola Košarkaške lige Srbije (KLS), u kojoj je Metalac pred svojim navijačima savladao OKK Beograd i plasirao se u Super ligu.

Đurović je u Metalcu sa uspehom radio u sezoni 2008/2009, kada je bio izvanredno primljen od sportske javnosti Valjeva.

Ekipu će i dalje voditi Simeunović, pošto se Metalac prethodnih dana nije dogovorio ni sa svojim bivšim kapitenom Vladimirom Đokićem, koji je Mašinac iz Kraljeva spasao ispadanja iz KLS.

Povezana vest:  Krstić, Micić, Milovanović i Crvendakić među najboljima

Na lokalnim veb portalima objavljeno je da među licenciranim igračima za Superligu Sbije neće biti beka Nenada Kasabašića i krilnog centra Vuksana Gagovića, jer je Metalac angažovao Jovana Teodosića, Mileta Ilića i Ivana Maraša.

Valjevci prvu utakmicu u Superligi Srbije igraju u subotu (18) sa Radničkim u Kragujevcu.