dwyane wade civil

Vejd: Dali smo sve što smo imali da odbranimo titulu

Košarkaš Majamija Dvejn Vejd rekao je danas da je njegov tim morao da pruži sve od sebe da bi odbranio titulu u NBA ligi i pobedi San Antonio sa 95:88.
-Morali smo da damo sve što imamo kao tim. Svaka čast San Antonio Spursima, neverovatan su tim i neverovatan klub. Ovo je najteža seriju koju smo ikad igrali. Ali, mi smo izdržljiva ekipa i uradili smo šta god je trebalo – rekao je Vejd posle utakmice.
Majami je danas pobedio San Antonio sa 95:88 i tako slavio sa 4:3 u finalnoj seriji NBA lige. Ekipu je do trijumfa ponovo predvodio Lebron Džejms, kao i pre dva dana, kada je njegov tim bio na ivici eliminacije.
Džejms je drugi put uzastopno proglašen i najkorisnijim igračem (MVP) finala. Zvezda Majamija završio je tako niz bez presedana u košarci, pošto je u rasponu od 12 meseci osvojio dve NBA titule I olimpijsko zlato.
-Mnogo radim na svojoj igri van sezone. Ulažem mnogo rada u to, a biti u mogućnosti da dođeš u ovakvu priliku i imaš rezultate na terenu je ultimativno iskustvo – rekao je Džejms posle meča.
Majamiju je ovo ukupno treća titula šampiona, a Džejmsu druga. 
-Ovaj tim je čudesan, a ostvaruje se vizija koju sam imao kada sam odlučio da dođem ovde. Kroz razne nevolje, kroz sve što smo prošli, uspeli smo da opstanemo i sačuvamo se i odbranimo titulu. Neverovatno je osećanje. Radostan sam što sam član ovakve prvoklasne organizacije – rekao je Džejms.
Igrači Majamija obukli su posle pobede bele majice na kojima je pisalo „belo usijanje“ (White Hot), što je igra rečima sa imenom tima „Vrelina“ (Heat).
Trio zvezda Majamija, uz Džejmsa i Vejda tu je i Kris Boš, približava se kraju svojih ugovora, a navijači su već počeli da traže osvajanje i treće uzastopne titule. Vejd na konferencijama za novinare kaže kako izveštači treba da ga oslovljavaju, a danas je to bilo „tri“, što je i broj koji nosi na dresu.

Povezana vest:  Partizan bolji od Zadra na startu Jadranske lige