PARTIZAN Crvena zvezda (3)

Zvezda: Razloge sopstvene nemoći traže na pogrešnom mestu

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da nije odgovoran za finansijske probleme Partizana i naveo da večiti rival razloge za sopstvenu nemoć traži na pogrešnom mestu.
-Da li je moguće da tako uspešan klub kako se predstavlja KK Partizan, ima tolike gubitke, i kada se radi o tako uspešnim kadrovima koji ga vode? Sudeći po onom što čelnici Partizana prezentuju javnosti za njih će uskoro KK Crvena zvezda biti kriva i za globalne klimatske promene. Jeftina demagogija u koju će malo ko da poveruje – navodi se u saopštenju Crvene zvezde.
Crveno-beli su istakli da se ne raduju tuđoj nesreći, ali su dodali da ne mogu da zaborave šta se dešavalo pre dve godine.
-Tada nismo primetili da se Partizan oglašavao u smislu razumevanja za probleme u kojima se našao KK Crvena zvezda. Naprotiv, njihovo oglašavanje je počelo onog trenutka kada su spoznali da je napravljen pravi koncept za finansijki oporavak KK Crvena zvezda i da će njihov večiti rival u budućnosti to i biti u pravom smislu te reči – kaže se u saopštenju.
Zvezda je podsetila da je javnosti predstavila kolika je finansijska sredstva dobila od državnih preduzeća, a da Partizan to nije učinio.
-Da kojim slučajem jeste ta večna tema na kojoj tako silno potenciraju predstavnici KK Partizan bila bi demistifikovana. Ali, oni to nikako ne žele i sigurni smo da to neće uraditi, jer brojke su kao dokazi neumoljive. Rezultati Partizana su takvi kakvi su, a oni što nas raduje to je priznanje Danilovića da nikada nećemo biti isti. A, nikada nismo ni bili – ističe se u saopštenju.
Crveno-beli navode i da taj klub „ne kuka, ne moli i ne kleči da joj bilo ko pomogne“ i da se zalaže za ravnopravan tretman klubova u državi. Zvezda navodi i da predsednik Partizana Predrag Danilović napada crveno-bele, a ne želi da kaže kako je došlo do finansijskih problema u klubu iz Humske. 
-Kao da je u poslednjih desetak godina neki drugi Predrag Danilović vodio klub, a ne on lično. Ali, njihovi problemi, njihova briga. Od države, grada i svih ostalih državnih institucija očekujemo ravnopravan tretman, a što se tiče priče oko toga ko je koja Crvena zvezda, to nam uz sva uvažavanja neće objašnjavati Danilović – zaključuje se u saopštenju. 
Ranije danas Danilović je rekao danas da je finansijska situacija u klubu izuzetno teška i da šampion Srbije trenutno nije u stanju da naredne sezone igra ni domaću, ni regionalnu, a kamoli Evroligu.

Povezana vest:  EVROLIGA, Barselona osvojila treće mesto u Istanbulu