marina miljkovic 1 (1)

EP ZA ŽENE 2013

Maljković: Istorijski uspeh,u Srbiji se igra dobra košarka

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je posle pobede nad Italjom da je ostvaren istorijski uspeh i da su njene izabranice pokazale da se u Srbiji igra dobra ženska košarka.
Srpske košarkašice savladale su danas selekciju Italije sa 85:79 i plasirale se u polufinale prvenstva Evrope u Francuskoj, ali su obezbedile i učešće na šampionatu sveta, sledeće godine u Turskoj.
-Neopisivo smo srećne, jer smo ostvarile istorijsku pobedu i pokazale da se u Srbiji igra dobra ženska košarka. Međutim, nećemo se zadovoljiti postignutim. Sada sledi priprema za nove duele – izjavila je Maljkovićeva nakon briljantne pobede i odlične igre u završnici dramatičnog susreta sa Italijankama.
Jedna od najzaslužnijih za ogroman uspeh srpske reprezentacije, Jelena Milovanović, rekla je da ona i saigračice još nisu ni svesne šta su napravile na kontinentalnom prvenstvu.
-Plačemo od sreće. Znale smo da možemo da pobedimo, ali nije bilo lako, bile smo prave u finišu utakmice. Ne zanima nas ko je protivnik u polufinalu, igraćemo našu igru, pa šta bude – poručila je Milovanovićeva.
Košarkašice Srbije u borbi za finale sastaju se 28. juna od 17 sati sa pobednikom susreta između Španije i Češke koje igraju večeras od 20 sati. U preostalim četvrtfinalnim utakmicama prvenstva Evrope sutra igraju Turska – Belorusija i Francuska – Švedska.

Povezana vest:  Hemofarm ogorčen zbog ponašanja navijača u Kragujevcu