juniori sp 2013Juniori Srbije od 18 sati protiv Hrvatske u četvrtfinalu SP

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije sastaje se danas u četvrtfinalu prvenstva sveta u Pragu sa selekcijom Hrvatske, a meč je na programu od 18 sati.
Izabranici selektora Dejana Mijatovića (igrači do 19 godina) do sada su na šampionatu izgubili samo jednu od šest utakmica, u sredu uveče od selekcije SAD, i zauzeli su drugo mesto u F četvrtfinalnoj grupi, dok su njihovi vršnjaci iz Hrvatske sa istim skorom bili trećeplasirani u grupi E.
-U četvrtfinalu Svetskog prvenstva nema lakog protivnika, u konkurenciji je ostalo osam najboljih timova na šampionatu. Hrvate dobro poznajemo, kao i oni nas, tu nema apsolutno nikakvih tajni. Radi se o odličnoj selekciji, aktulenom šampionu Evrope – rekao je Mijatović, ocenivši da će srpski tim imati veće šanse ako se utakmica bude igrala na manji broj poena.
-Moramo biti psihički spremni na 40 minuta teškog rada, disciplinu u igri i veliku borbu. Znamo da smo viši i jači na centarskim pozicijama i da moramo insistirati na uspostavljanju unutrašnje igre. U svakom slučaju, očekujem žestoku borbu i verujem da će naši igrači pružiti maksimum – poručio je Mijatović.
Bolji iz meča Srbija – Hrvatska u polufinalu svetskog prvenstva igraće s pobednikom susreta Španija-Australija, koji je na programu od 15.30 sati.
U preostalim četvrtfinalnim itakmicama sastaju se Litvanija – Kina (13.15 sati) i SAD – Kanada (20.15).

Povezana vest:  Srpski basketaši pokorili i Katar