pekovic cg mak

Vučević: Crna Gora može do dobrog rezultata u Sloveniji

Košarkaški reprezentativac Crne Gore Nikola Vučević rekao je danas da veruje da njegova ekipa može da dođe do dobrog rezultata na Evropskom prvenstvu u Sloveniji i da je primarni cilj prolazak u drugu fazu.
-Još je rano za prognoze, ne sme da nas uhvati euforija jer će u Sloveniji biti mnogo kvalitetnih ekipa. Moramo da idemo korak po korak, a naš primarni cilj je prolaz u drugu fazu – rekao je Vučević za sajt FIBA. 
Pored Vučevića, Crna Gora na pozicijama krilnog centra i centra ima još Nikolu Pekovića, Bojana Dubljevića, Milka Bjelicu, Blagotu Sekulića i Marka Todorovića, a košarkaš Orlanda veruje da je njegova ekipa najjača upravo u reketu.
-Mislim da je najvažniji kvalitet koji imamo u reketu. Na tim pozicijama imamo fantastične igrače, ali i pored toga pre svega moramo da budemo jaki kao tim – naveo je Vučević.
Crna Gora će na Evropskom prvenstvu igrati u Grupi B sa selekcijama Srbije, Letonije, Litvanije, BiH i Makedonije.
-Igrači se generalno dobro poznaju, svi se znaju, tako da neće biti
problem uklopiti se i navići na sistem. Sigurno je da možemo da očekujemo mnogo napornog rada na veoma dugim pripremama, ali je najvažnije da budemo na dobrom putu – kazao je Vučević.
Evropsko prvenstvo u Sloveniji održaće se od 4. do 22. septembra.

Povezana vest:  EVROLIGA, Belgijski Šarlroa slavio u Istanbulu