Partizan zene-2013Milica Dabović pojačala Novi Zagreb

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Milica Dabović karijeru će nastaviti u redovima prvaka Hrvatske, Novog Zagreba.
-Zagreb sam odabrala jer ekipa igra Evroligu i MEL, dve najjače lige u Evropi. Iza moje odluke stoji ogroman sportski motiv kao i kompletna priča oko kluba. Pored sportskih ambicija, izuzetno brinu i o svim ostalim segmentima, kao što su marketing i promocija ženske košarke – rekla je Dabovićeva.
Ona će biti jedna od retkih srpskih igračica koja će naredne sezone nastupati u Evroligi.
-Ekipa je izuzetno jaka, tu je Hrvatica Iva Ciglar, Španjolka Paskua, Mađarica Raksanji… i eto, ja stižem kao šlag na torti – uz osmeh je kazala Dabovićeva.
Ona je prethodne tri godine igrala u Partizanu, koji je na kraju prošle sezone upao u velike finansijske probleme.
-Žao mi je zbog Partizana. Odlazim posle tri godine neverovatnih uspeha i drago mi je što sam u prethodnom periodu radila u sredini kakvu je Marina Maljković stvorila, sa izvanrednim košarkašicama i još boljim osobama. Ponosna sam što sam bila deo takve priče i u Partizanu i pogotovo u reprezentaciji Srbije. Ne znam kada će se ponovo stvoriti takav tim, sa takvom atmosferom – rekla je Dabovićeva.
Ona je dodala da je Partizan imao „iskrenu sportsku priču“ i da je uspešno radio na promociji ženske košarke. Takođe, zahvalila se navijačima crno-belih i zamolila ih da sačuvaju njen dres sa brojem 31.
Trener zagrebačke ekipe Vladimir Ivanković kaže da su se stvari odvijale filmskom brzinom i da kada su saznali da je Milica slobodna igračica, nisu mnogo razmišljali.
-Znate onu uzrečicu – ‘ako nekog ne možeš da pobediš, dovedi ga’. Sećamo se kako nas je Milica razbila prošle sezone u Zagrebu. Sa Milicom Dabović i Ivom Ciglar imamo neke opcije koje će protivnici teško braniti. Iako je Milica peti stranac, to neće uticati na igre u Evroligi ili MEL-u, a u hrvatskom prvenstvu ćemo verovatno na svakoj utakmici odmarati nekog drugog, kako je to radila i Cibona pre dve sezone – naveo je Ivanković.

Povezana vest:  Mega oslabljena u Ljubljani