ivica dacic mart 2013

Zvezda podržala stav Dačića o ravnopravnom tretmanu

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da podržava stav premijera Srbije Ivice Dačića, koji je rekao da će taj klub i Partizan imati ravnopravan tretman od strane države i državnih institucija.
-Izjava predsednika Vlade je veliko ohrabrenje, jer se Crvena zvezda oduvek zalagala za takav odnos i princip – navodi se u saopštenju košarkaškog kluba Crvena zvezda.
Dačić je rekao da košarkaške klubove Partizan i Crvena zvezda treba privatizovati, kao i da su oni za vladu Srbije ravnopravni. U Crvenoj zvezdi je navedeno da se podržava i Dačićev stav da su klubovi u Srbiji „svačiji i ničiji“.
-Privatizacija klubova u Srbiji će se verovatno dogoditi jednog dana, ali pre toga neophodno je da država u potpunosti sprovede Zakon o sportu i definiše titulare vlasništva u klubovima. Dok država u skladu sa Zakonom o sportu (član 190) ne definiše vlasničku strukturu klubova, neophodno je postaviti organizaciju klubova zasnovanu na korporatizaciji, a to je transparetno i odgovorno poslovanje – navodi se u Zvezdinom saopštenju.
U saopštenju crveno-belih se dodaje da klub nije privatizovan, niti da je imao bilo kakvu pomoć u procesu reorganizacije i restruktuiranja.
-Nije istina i da je Crvena zvezda imala bilo kakvu pomoć u procesu reorganizacije i restruktuiranja, idejnu ni finansijsku. Rukovodstvo kluba je prema važećim zakonima ove zemlje pripremilo plan reorganizacije koji je potom usvojio sud, a to je bio jedini način da klub bude spašen od bankrota i gašenja – piše u saopštenju.
Navodi se i da je Zvezda platila sve poreze i doprinose osim od 1. avgusta 2008. do sredine 2009. godine, da je taj dug iznosio 10 miliona dinara i da se izmiruje u skladu sa zakonom. 
-Zvezda nikada nije dugovala poreze i doprinose, a da nije odmah bila blokirana, kao što je to očigledno privilegija nekih koji godinama unazad ne plaćaju doprinose državi, a od države uporno traže pomoć – piše u saopštenju. 

Povezana vest:  Čović: Budžet Zvezde je 8,3 miliona evra, sve se slaže knjigovodstveno