duda ivkovic srb ukr

Ivković: Pokazali smo kvalitet, nastavljamo da radimo

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je večeras posle osvajanja „Trofeja Beograda“ da je ekipa pokazala određeni kvalitet, ali da mora da nastavi naporno da radi do početka prvenstva Evrope.
-Iz ove utakmice trebalo bi da izvučemo određene pouke. Ovaj tim je zadovoljio našu publiku, pobedili smo Slovence sa 25 razlike. Ipak su oni kvalitetna ekipa, jedan od favorita na EP, a igraće na domaćem terenu – kazao je Ivković posle meča.
Do kraja priprema srpske košarkaške očekuje još nekoliko kvalitetnih provera.
-Sutra nas čeka duel sa Rusijom. U manje od sedam dana imaćemo pet utakmica i doći će do rokada u ekipi. Nastavljamo da radimo. Pokazali smo određeni kvalitet u igri i tranziciji. Videli smo i dobru saradnju na poziciji pet između Krstića i Katića – rekao je selektor Srbije.
Ivković je dodao i da postoji određena šansa da plejmejker Vasilije Micić, ukoliko mu lekari dozvole, sutra protiv Rusije istrči barem nekoliko minuta na parket.
Kapiten Srbije Nenad Krstić proglašen je za najkorisnijeg igrača na turniru u Beogradu.
-Ovaj turnir bio je pun pogodak. Imamo osam debitanata u ekipi i dobro je da osete kako je igrati pred domaćom publikom. Moramo da stvaramo pobednički mentalitet, iako je sada rezultat možda bio u drugom planu – zaključio je Krstić.
Do kraja priprema za EP košarkaši Srbije učestvovaće još na turniru u francuskom gradu Antibu, kao i na Svetskom kupu u Istanbulu.
EP u Sloveniji na programu je od 4. do 22. septembra, a Srbija će igrati u grupi B u Jesenicama sa selekcijama Crne Gore, Litvanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Letonije.

Povezana vest:  Zvezda kažnjena sa 6.000 evra zbog navijača