Vincent ColletKole objavio sastav za EP, Vesterman otpao sa spiska

Selektor košarkaške reprezentacije Francuske Vensan Kole objavio je danas sastav tima za učešće na prvenstvu Evrope, a među dvanaestoricom putnika u Sloveniju nije bilo mesta za plejmejkera beogradskog Partizana Lea Vestermana.
Pored Vestermana, francuski selektor je sa spiska precrtao Evana Furnijea (Denver Nagits) i Kima Tilijea (Mursija).
„Furnije je imao malo vremena da iskaže pun potencijal. U poslednjoj utakmici podigao je nivo svoje igre, ali to ipak nije bilo dovoljno da nas ubedi i nađe se u timu za EP“, rekao je Kole, dodajući da je poslednje mesto u ekipi popunio Tomas Urtel iz Kahe Laboral.
„Do zadnjeg trenutka lomio sam se između njega i Vestermana. To su dva različita košarkaša, Tomas ima više kreativnosti, dok Leo ima prednost kao organizator igre. Međutim, znali smo da u konačnom izboru ne može biti greške, jer su svi odlični košarkaši, koji će na prvenstvu dati sve od sebe“, rekao je Kole.
Boje „trikolora“ na predstojećem kontinentalnom šampionatu, od 4. do 22. septembra u Sloveniji, braniće Nikola Batum, Antoan Diot, Johan Petro, Šarl Kaudi, Toni Parker, Floran Pjetrus, Nando De Kolo, Boris Dio, Aleksis Ažinka, Mikael Gelabale, Žofri Lovernj i Tomas Urtel.
Francuska će igrati u A grupi, u Ljubljani, sa Velikom Britanijom, Nemačkom, Ukrajinom, Belgijom i Izraelom.

Povezana vest:  Kompanija "Fijat automobili Srbija" i dalje uz Radnički