duda ivkovic kzn 2011

Ivković: Ima prostora za napredak

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je danas da njegova ekipa, i pored dobrih igara u Beogradu, ima još prostora za napredak. Košarkaši Srbije otputovali su danas u francuski grad Antib gde ih u naredna dva dana očekuju nove kontrolne utakmice, u okviru priprema za Evropsko prvenstvo u Sloveniji. 
Srbija će igrati protiv domaće selekcije Francuske i Gruzije, a selektor Ivković može da računa na 14 igrača, jer su u Beogradu zbog povreda ostali Miloš Teodosić i Nemanja Nedović. 
-Voleo bih da smo u kompletnom sastavu, ali Teodosić i Nedović su morali da ostanu u Beogradu. Takođe, na turniru u Francuskoj praktično će da debituju Vladimir Lučić koji nije odigrano nijednu kontrolnu utakmicu, dok je Vasilije Micić odigrao protiv selekcije Rusije samo deset minuta. 
-Imamo još dosta posla, prostora za napredak, stvaranje timske igre, na čemu ćemo još više raditi po povratku u Beograd – dodao je Ivković. 
Ivković je kazao da je njegova ekipa na utakmicama na Trofeju Beograda i u meču protiv Rusije ostvarila tri uverljive pobede sa prilično velikom razlikom, ali je i upozorio da su to bile utakmice na domaćem terenu i da će u Francuskoj sve biti drugačije. 
-Domaća selekcija je jedan od favorita u Sloveniji, želeće da se dokaže, baš kao što će i Turska imati dosta motive na turniru u Istanbulu koji je sledeći na rasporedu. Selekcija Gruzije je veoma interesantna. Godinama rade sa našim trenerom Igorom Kokoškovom, igrali su dobro i bili prijatno iznenađene na prethodnom Evrospkom prvenstvu u Litvaniji – rekao je Ivković. 
Bivši košarkaš Vladimir Lučić oporavio se od povrede leđa i na raspolaganju je selektoru Ivkoviću. 
-Juče sam odradio lakši trening, osećam se sasvim dobro, a nadam se da će tako biti i na utakmicama u Francuskoj kad će opterećenje sigurno biti mnogo veće. Ekipa je veoma mlada, uz nekoliko iskusnijih igrača, ali smo odigrali veoma dobro na turniru u Sloveniji, a pogotovo na utakmicama u Beogradu. Napredujemo svakog dana, ali verujem da ima još prostora za napredak – kazao je Lučić. 
Obe utakmice reprezentacije Srbije, na turniru u Antibu, u četvrtak protiv Francuske i u petak protiv Gruzije počinju u 20.30. 

Povezana vest:  SP TURSKA 2010, SAD pobedile Litvaniju u prvom polufinalu u Istanbulu