dzenkins siblDženkins i Šilb: U Zvezdu zbog navijača i visokih ciljeva

Na Malom Kalemegdanu predstavljena su dva velika pojačanja Crvene zvezde Telekom – Čarls Dženkins i Blejk Šilb. I to na spektakularan način. Uz sevanje mnogobrojnih bliceva u prepunoj konferencijskoj sali. Malo je reći da su Šilb i Dženkins bili oduševljeni prijemom, a potpuno ih je zbunilo ogromno interesovanje novinara. Kada je video silne kamere i fotoaparate Dženkins je uzao svoj mobilni telefon sa željom da ovekoviči trenutak. Bez mnogo ustručavanja Dženkins je snimao i slikao okruženje u kome se nalazi.
Novajlije u crveno-belom dresu su pričale o svojim prvim impresijama o timu Crvene zvezde Telekom.
– Radujem se novom početku u Beogradu, uzbuđen sam što ću biti deo sjajnog tima Crvene zvezde. Fantastična atmosfera u kojoj igraju košarkaši Zvezde je jedan od razloga zbog kojih sam došao. Navijači su neverovatni, znam da je ovo divno mesto za igranje košarke. Zato sam i želeo da dođem – izjavio je Čarls, koji je potom konstatovao da ne zna mnogo o Srbiji i srpskoj košarci, ali da je spreman da nauči.
– Pitajte me isto pitanje nekoliko meseci kasnije i za vas ću sigurno imati spreman odgovor – rekao je Dženkins i potom dodao:
– Od novih saigrača jedino sam se čuo sa velikim čovekom, Bobom – rekao je Dženkins, koji je potom novinarima pokazao sliku Bobana Marjanovića koju je imao u svom telefonu.
Za razliku od Dženkinsa, Blejk Šilb mnogo bolje poznaje i tim Crvene zvezde Telekom i domaću košarkašku scenu, s obzirom da već godinama nastupa u Evropi:
– Znam mnogo toga o Zvezdinoj tradiciji, drago mi je što sam sada deo nje. Odlično je što ću biti u prilici da igram sa mnogim sjajnim igračima poput Dženkinsa i ostalih. Šest godina sam igrao u evropskim klubovima i upoznat sam sa bogatom istorijom Zvezde. Dobro mi je poznat i veliki rivalitet koji moj novi klub ima sa ekipom Partizana. Znam šta Crvena zvezda predstavlja, pre svega svojim neverovatnim navijačima. Oni su nam pružili podršku čak i pre nego što smo stigli u Beograd – bio je prepun utisaka Šilb, koji je na kraju izjavio da je njegova prva impresija po sletanju u glavni grad to koliko su ljudi prijateljski nastrojeni.
Zajedno sa Šilbom i Dženkinsom na konferenciji za medije trebalo je da bude i Demarkus Nelson, ali plejmejker crveno-belih nije stigao na vreme za iz Pariza pa će nešto kasnije stići u Beograd. Sva trojica igrača u sredu ujutro će obaviti detaljne lekarske preglede i medicinska testiranja i potom će se odmah uputiti na Zlatibor gde će se priključiti treninzima ekipe.

Povezana vest:  Radonjić: Nema vremena za mnogo priče, idemo da radimo