lopta u kosu

KK Split bez pomoći grada, preti odlazak u stečaj 

Grad Split neće dati novac Košarkaškom klubu Split zbog čega nije isključena mogućnost odlaska u stečaj nekadašnjeg šampiona Evrope, izjavio je danas gradonačelnik Ivo Baldasar.
-Nećemo sačuvati KK Split po svaku cenu. Nećemo prosipati novac. Pravi dug tog kluba nije 23, već 54 miliona kuna i to je previše. Čak i za fudbalski klub Hajduk to bi bilo mnogo. Novac nećemo dati i ovim putem poručujem ljudima u klubu da slušaju šta im se govori iz grada – rekao je Baldasar.
Savetnica gradonačelnika Anđelka Visković rekla je da bi Grad Split klubu mogao da pomogne tek sa pola miliona kuna za vraćanje starih dugova, ali to nije dovoljno da bi se pokrio ceo dug.
Prošle godine u KK Split započelo je preoblikovanje kluba u sportsko dioničko društvo pa je tako dotadašnji dug od 51 milion kuna smanjen na svega 13 miliona.
Sredinom sledećeg meseca biće održana tematska sjednica Gradskog veća o KK Split na kojoj bi trebalo da se donese konačna odluka o sudbini kluba.
Košarkaški klub Split je pod imenom Jugoplastika, kasnije Pop 84 i Slobodna Dalmacija bio tri puta prvak Evrope i osvojio šest titula državnog prvaka Jugoslavije, dok je u samostalnoj Hrvatskoj samo jednom bio šampion.

Povezana vest:  10. SUPRELIGE SRBIJE, Partizan dočekuje Hemofarm, Zvezda protiv Borca