nenad krstic sport eko int 2012

Krstić: Poslednja prilika da se uigramo za EP

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić rekao je danas da će turnir u Istanbulu mnogo značiti njegovoj ekipi, jer je to poslednja prilika kako bi se što bolje uigrali za Evropsko prvenstvo u Sloveniji.
-Nalazimo se u završnoj fazi prirpema za Evropsko prvenstvo. Sigurno je da će nam turnir u Istanbulu dosta značiti, jer ćemo imati tri veoma jake provere. Već smo se sastali sa selekcijom Turske, ali mislim da će nam dobro doći još jedna utakmica sa njima – rekao je Krstić za sajt Košarkaškog saveza Srbije.
Najbolji košarkasi Srbije otputovali su danas u Istanbul gde će od 23. do 25. avgusta učestvovati na 11. turniru „Sportoto“, poslednjoj proveri pred početak Evropskog prvenstva u Sloveniji.
-Imamo problema sa povredama, ali ovo je jedna od poslednjih prilika, da se što bolje uigramo, razigramo sve igrače, kako bi što spremniji dočekali start Eurobasketa u Sloveniji – kazao je kapiten reprezentacije Srbije.
Rivali Srbije, pored domaće selekcije biće i ekipe Hrvatske i Belgije. Kao i na turniru u Antibu, selektor Dušan Ivković računaće na 14 igrača. U ekipu se vratio Nemanja Nedović, dok je u Beogradu, pored Miloša Teodosića, koji individualno trenira sa kondicionim trenerom, ostao i Vladimir Lučić kako bi nastavio sa započetim terapijama.

Povezana vest:  NBA VESTI, Đinobili postigao 43 koša u pobedi San Antonija