deznkinsDženkins: Sve mi se sviđa u Zvezdi

Po raspoloženju i ponašanju Čarlsa Dženkinsa nije moglo da se nasluti da je tek nekoliko dana u Crvenoj zvezdi Telekom, a kamoli da je prvi put u Evropi. Konstantno nasmejan, ali i veoma posvećen svim zadacima koje mu na treningu zadaje trener Radonjić, Amerikanac je izgledao kao da je nekoliko godina u crveno-belom dresu. Prepun utiska nakon treninga, Dženkins je ushićeno pričao:
– Sve mi se sviđa ovde. Saigrači su sjajni i stručni štab takođe. Ovo je prvi put da sam u Evropi i zaista se osećam prijatno. Došao sam u Zvezdu da uradim sve što trener od mene očekuje. Spreman sam da radim veoma naporno na treninzima, a da na utakmicama učinim sve što mi saigrači i trener kažu – započeo je priču sjajni bek.
Iako je poznat kao rasan strelac, o čemu najbolje svedoči da je najbolji strelac u istoriji univerziteta Hofstra, Dženkinsu ni igra na drugom kraju terena nije strana. On kaže da je upoznat da trener crveno-belih Dejan Radonjić zahteva da njegova ekipa igra jaku odbranu:
– Za ovo malo vremena uspeo sam da primetim da trener Radonjić forsira čvrstu odbranu. Mislim da ću uspeti da odgovorim trenerovim zadacima u tom delu igre – rekao je Dženkins, a zatim pomenuo Nelsona kao nekoga ko mu najviše pomaže da se prilagodi novoj sredini:
– DeMarkus mi najviše pomaže što je i logično jer je on Amerikanac, a već je duže vremena u klubu. Od srpskih igrača najviše komuniciram sa Markom (Simonovićem), Bobom (Marjanovićem) i Borisom (Savovićem).
Za malo vremena koliko je u Crvenoj zvezdi Telekom, sada već popularni Đenka, nije stigao da nauči puno reči na srpskom. Ipak, jednu, ali vrednu zna:
-Na srpskom za sada znam da kažem samo “Zvezda“. Takođe, naučio sam i ime jednog junaka iz srpskog filma – Đenka. Upravo je to moj novi nadimak, nastao od mog prezimena Dženkins. To su smislili saigrači povezavši tog filmskog junaka i moje prezime – završio je sa osmehom razgovor američki bek.

Povezana vest:  Partizan i Zadar igraju u Areni, prodaja karata od četvrtka