ivkovic i igraci trening

EP SLOVENIJA 2013

Počinje EP u Sloveniji, Srbija na startu protiv Litvanije

Evropsko prvenstvo za košarkaše počinje danas u Sloveniji, a reprezentacija Srbije na startu turnira, na kojem će pokušati da ostvari što bolji rezultat, igra protiv Litvanije. Selektor Srbije Dušan Ivković poručio je da je premijerni meč protiv Litvanije lak za njegove igrače, jer je rival selekcija koja je bez dileme najkvalitetnija i najiskusnija u grupi.
-Pripremamo se za utakmicu sa favorizovanom Litvanijom, koja je za nas laka. Litvanci su u prilično izjednačenoj grupi sigurni najkvalitetniji i najiskusniji. Već posle duela sa njima, a pre slobodnog dana, sastajemo se sa Bosnom i Makedonijom, što je nešto sasvim drugačije, što se nas tiče – rekao je Ivković za zvanični sajt KSS.
Litvancima je ulogu favorita prepustio i kapiten srpskog tima Nenad Krstić.
-Litvanija je svakako jedan od kandidata za medalju. Imaju izuzetno kvalitetan tim i očekuje me težak zadatak u duelima sa Valančijunasom i braćom Lavrinovič. Međutim, ubeđen sam da ako budemo ispoštovali sve dogovore, odigramo maksimalno angažovano i borbeno možemo do dobrog rezultata – poručio je Krstić.
Grupa B u „gradu hokeja“ Jesenicima, u kojoj se takmiči Srbija, izuzetno je teška i za očekivati je da svaki meč bude neizvestan. Pored Srbije i Litvanije, tu su Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora i Letonija. Plasman u drugu fazu šampionatu izboriće tri prvoplasirane ekipe iz grupe.
Posle uvodnog duela sa Litvanijom, selekciju Srbije redom očekuju mečevi sa BiH, Makedonijom, Letonijom i Crnom Gorom.
U grupi A u Ljubljani igraće reprezentacije Ukrajine, Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Izraela i Belgije.
Grupu C u Celju čine selekcije Poljske, Slovenije, Španije, Hrvatske, Češke i Gruzije.
U grupi D u Kopru takmičiće se reprezentacije Finske, Grčke, Rusije, Italije, Švedske i Turske.
Duel između Srbije i Litvanije igra se večeras od 21 sat.

Povezana vest:  Džikić: Da igramo sa istom energijom kao Šarlroa