duda ivkovic 111

EP SLOVENIJA 2013

Dušan Ivković: Ništa još nisamo napravili

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Duša Ivković ocenio je večeras da je njegova ekipa zaslužila pobedu protiv Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, ali da nije zadovoljan padom u igri u drugom poluvremenu. 
-Apsolutno smo zaslužili pobedu. Ne sviđa mi se kako smo igrali u drugom poluvremenu. Već nam se drugu utakmicu dešava da pravimo velike oscilacije. Nije bilo tečnosti. Sve smo pokušali sa puno driblinga, ali tako se ne igra – rekao je Ivković posle meča u Jeseniciama. 
-Ova ekipa mora da napreduje iz utakmice u utakmicu. Ne bih sada previše da kritikujem, ali nismo smeli da izgubimo poslednju četvrtinu – dodao je Ivković. 
On je kazao da je obavljen odličan posao u prve dve utakmice, ali da dve pobede ne znače da je „nešto napravljeno“. Srbija je zabeležila i drugu pobedu na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, pošto je danas u Jesenicama pobedila Bosnu i Hercegovinu sa 77:67. Srbija je sada izbila na prvo mesto Grupe B. Ovo je selekciji BiH bio drugi poraz. „Orlovi“ sutra od 21.00 igraju protiv Makedonije. 
-Makedoniju veoma respektujem. Ozbiljan tim, sa iskusnim igračima. Očekujem čvrstu i tešku utakmicu. Oni su više tim nego bilo koji drugi. Dišu kao tim i dobro se poznaju. Na našoj strani mora da bude visok ritam igre i energija. Naša šansa je u utakmicama visokog ritma – kazao je Ivković. 
Trener Bosne i Hercegovine Aleksandar Petrović rekao je da Srbija ima velike šansne na prvenstvu u Sloveniji. 
-Čestitam Srbiji na pobedi i jednom od legendarnih trenera, mojih omiljenih, Dušanu Ivkoviću. Ako želimo da pobedimo tim poput Srbije, potrebna je koncentracija svih 40 minuta. Izgubili smo 12 lopti i promašili osam zicera što se odmah oseti na semaforu. Imali smo čak šansu da smanjimo njihovu prednost, ali smo promašili slobodna bacanja. Verujem da Srbija može da uradi dosta – kazao je Petrović. 

Povezana vest:  Lejkersi poveli protiv Denvera, 21 poen Jokića