duda ivkovic-1Ivković: Izgubili smo već u prvoj četvrtini

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković ocenio je da je njegov tim u petak uveče protiv Makedonije izgubio već u prvoj četvrtini.
-Izgubili smo praktično u prvoj četvrtini. Sve ostalo je bilo ispod očekivanja, čak i pokušaj na kraju. Probao sam da razbudim igrače jer nismo smeli zbog eventualnog kruga da izgubimo sa 20 razlike. Ono na kraju je bio očajnički pokušaj, a ne organizovana i kontrolisana igra – rekao je Ivković novinarima posle meča.
Makedonija je pobedila sa 89:75, a u jednom trenutku je vodila i sa 25 poena razlike.
Ivković je ocenio da nije strašno da se izgubi protiv tako iskusnog tima, i naglasio da niko nije potcenio rivala kome je ovo bila prva pobeda na šampionatu.
-Nema govora o potcenjvanju. Oni su bili svesni da bi porazom bili eliminisani sa turnira. Igraju timski, uigrani su i njihovo iskustvo je presudilo… Poraz je zaslužen, tim nije imao nikakvu reakciju, igrali smo ispod svakog ritma – rekao je Ivković.
Subota je za Srbiju dan odmora.
-Moramo da izvučemo pouke iz ovoga. Sledi nam dan odmora. Imamo I nekih problema sa povredama i videćemo šta će lekarski tim uraditi za to vreme… Ako izvučemo pouke, možemo biti prvi u grupi, ali možemo da imamo problema s plasmanom. Vrlo je važno da se dobro reaguje – rekao je Ivković.

Povezana vest:  POSLE MEČA ZVEZDA – NIMBURK, Trifunović: "Publika je sve rekla"