natasa kovacevicKovačevićeva stabilno, sledeće nedelje u Srbiji

Zdravstveno stanje srpske reprezentativke Nataša Kovačević, koja je u subotu doživela tešku povredu noge u saobraćajnoj nezgodi u Mađarskoj, je stabilno i očekuje se da sledeće nedelje bude transportovana u Srbiju, izjavio je Tanjugu trener mlađih ženskih kategorija u Košarkaškom savezu Srbije (KSS) Zoran Kovačić posle razgovora sa njenim roditeljima.
Košarkašice Đera putovale su u Šopron na pripremnu utakmicu, a do nesreće je došlo kada je vozač autobusa skrenuo sa puta kako bi izbegao direktan sudar sa automobilom koji je ušao u suprotnu traku.
Tom prilikom preminuli su tim menadžer Peter Tapodi i trener Fuzi Akos, dok su lekari Kovačevićovoj morali da amputiraju deo leve noge.
-Ona je trentuno u stabilnom stanju, čuo sam se sa njenim roditeljima, operacija je uspela i očekuje se da sledeće nedelje bude transportovana u Beograd – rekao je Kovačić.
Kovačić je dodao da druga srpska košarkašica Đera Milica Ivanović nije teže povređena.
-Milici nije ništa, malo je ugruvana, nije teže povređen. Ona je izvukla Natašu iz autobusa – otkrio je Kovačić.
Potpredsednik KSS zadužen za žensku košarku Ana Joković, koja je već krenula na put kako bi obišla povređenu košarkašicu, poručila je da će nacionalni savez učiniti sve da joj pomogne.
-Na putu sam za bolnicu, videćemo kakvo je stanje, čujem da je Nataša imala bolove. Savez će, zajedno sa državom, preduzeti sve što je potrebno da se mladoj košarkašici pomogne – rekla je Joković.
Kovačevićeva je rođena 1994. godine, prošla je sve reprezentativne selekcije, a ovog leta učestvovala je na Evropskom prvenstvu mladih u Turskoj, kao i prvenstvu sveta za juniorke u Litvaniji.
Pre Đera igrala je za Partizan, Voždovac i Crvenu zvezdu.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede San Antonija i Oklahome