nikola kalinic srb-rus

EP SRBIJA 2013

Srbija pobedila Letoniju i plasirala se u drugu fazu EP

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u drugu fazu šampionata Evrope u Sloveniji, pošto je večeras u 4. kolu B grupe savladala Letoniju sa 80:71 (28:15, 10:13, 20:25, 22:18).
Utakmica je odigrana pred oko 5.000 gledalaca u Podmežakla Areni u Jesenicima.
SRBIJA: Nedović 9, četiri asistencije, Nem. Krstić 4, Micić, Bogdanović 9, Bjelica 11, Marković 9, Kalinić 2, 11 skokova, Gagić, Nen. Krstić 25, pet skokova, Anđušić, Katić 11, Štimac.
LETONIJA: Meiers 10, Mejeris 5, Freimans, Blums 12, J. Berzinš, Bertans 14, Kuksiks 1, Skele 2, Janičenoks 18, Streneilks, K. Berzinš 9, Selakovs.
Prvi cilj je ostvaren – Srbija ide u drugi krug, a kako stvari stoje tamo bi mogla da prenese maksimalnih šest bodova, s obzirom na to da je selekcija Bosne i Hercegovine savladala Makedonce.
Izabranici Dušana Ivkovića brzo su „preboleli“ jučerašnji poraz od južnih suseda i sjajnim „otvaranjem“ utakmice stekli možda i presudnu prednost, koju su kasnije, posebno u četvrtoj četvrtini, uz mnogo napora uspeli da sačuvaju.
Blistao je kapiten Nenad Krstić, koji je devet od 25 poena postigao u prvih pet minuta. Odličnu podršku pružili su mu Raško Katić i Nemanja Bjelica, a posebno Nemanja Nedović i Bogdan Bogdanović, čije su trojke možda i prelomile meč.
Ipak, bez dileme najveći aplauz velikog broja srpskih navijača u Jesenicima dobio je mladi Nermanja Krstić, koji je prvi put zaigrao na šampionatu i pogodio iz prvog pokušaja.
Utakmicu u Jesenicama u društvu potpredsednika KSS Dejana Bodiroge posmatrao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Povezana vest:  ZAOSTALI MEČ 1. KOLA NLB LIGE, Partizan dočekuje FMP