nba_novi_logoNBA VESTI

Čikago savladao Boston

 

Čikago je na svom terenu, u Junajted Centeru savladao Boston rezultatom 101:93 I produžio šansu za doigravanje u NBA ligi, Ipak, pobeda je ostala u senici incidenta koji su mediji iskopali. Navodno je tokom utakmice protiv Pfeniksa, prošlog meseca došlo do fizičkog sukoba trenera ekipe Vinija Del Negra i izvršnog potpredsednika kluba Džona Paksona. Pakson je nezadovoljan minutažom Joakima Noaha u tom susretu prigovorio treneru ekipe i tokom rasprave ga gurnuo.

Povezana vest:  Sutra počinje prodaja ulaznica za utakmicu Zvezda - Uniks

-To je stvar kluba i rešićemo situaciju između nas – rekao je kratko PR Bulsa Tim Halam.

Cela situacija unela je dodatnu dramu u ionako komplikovanu situaciju u klubu koji se bori za osmo mesto Istočne konferencije. Plajoff će Bulsi izboriti pobede li u sredu Šarlote Bobketse ili ako Toronto Raptorsi budu poraženi od Nju Jork Niksa.

Što se same utakmice protiv Seltika tiče, odlični su bili Derik Ros (rekord karijere od 39 poena) i Kirk Hajnrih (rekord sezone od 30 poena).

Povezana vest:  Saša Obradović preuzima Panatinaikos?

Pobeda 123:101 Feniks Sansima donela je prednost domaćeg terena u prvom krugu doigravanja na Zapadu NBA lige. Slavlje protiv Denver Nugetsa u utorak ni u jednom trenutku nije dolazilo u pitanje budući da se uvodna prednost 18-2 posle prve četvrtine susreta više nije spuštala ispod deset poena. Zahvaljujući šutu za tri poena (14/24) i odličnom partijom Amarea Stodemajera (26 poena, osam skokova) i Stiva Neša (18 koševa, 10 asistencija) kraj susreta Sansi su dočekali sa rezervnom ekipom na parketu koja je samo dovršila posao protiv Denverovog tima.

Povezana vest:  Košarkaši Srbije porazom startovali na turniru u Pou

 

NBA liga, utorak:

Chicago – Boston 101:93

LA Lakers -Sacramento 106:100

Phoenix – Denver 123:101

Golden State – Utah 94:103