srb cg

EP SLOVENIJA 2013

Srbija na kraju prve faze doživela poraz od Crne Gore

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Jesenicama od Crne Gore sa 83:76 (19:25, 15:12, 20:21, 29:18) u utakmici petog kola B grupe na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.
Utakmica je odigrana pred oko 4.500 gledalaca u Podmežakla areni, a sudili su Španac Huan Arteaga, Italijan Gverino Kerebuh i Slovenac Sašo Petek.
CRNA GORA: Vučević 8, Bakić 2, Su. Šehović 8, A. Popović 10, Se. Šehović 7, Sekulić 6, Ivanović 8, Bjelica 11, Rajs 12, M. Popović, Dubljević 11, Dašić.
SRBIJA: Nedović 5, Nem. Krstić 3, Micić 4, Bogdanović 14, Bjelica 11, Marković, Kalinić 7, Gagić 6, Nen. Krstić, Anđušić 3, Katić 19, Štimac 4. 
Selekcija Srbije doživela je poraz koji, rezultatski gledano, ne boli i neće uticati na dalji tok takmičenja. Srpski košarkaši pre ovog meča osigurali su plasman u sledeću fazu takmičenja u koju će „preneti“ dve pobede. 
Izabranici Dušana Ivkovića takmičenje u prvoj fazi završili su sa tri pobede i dva poraza. Protivnici selekcije Srbije u drugoj fazi biće reprezentacije Francuske, Ukrajine i Belgije.
Selektor Ivković večeras je pružio šansu nekim igračima koji su u prethodnim utakmicama imali manju minutažu, a oni su to iskoristili sasvim dobro.
Zablistao je Raško Katić koji je meč završio sa 19 poena, od čega je čak 15 dao u prvom poluvremenu. Takođe, Bogdan Bogdanović bio je, manje-više, na visini zadatka i večeras stečeno iskustvo mogli bi da bude veoma važno u nastavku EP.
Crnogorci, sa druge strane, su želeli da poprave lošu sliku sa prethodnih mečeva i da pokažu da poseduju kvalitet, uprkos otkazu Nikole Pekovića.
Posle prvog poluvremena koje je Srbija bolje odigrala, izabranici Luke Pavićevića preuzeli su kontrolu u nastavku, pogotovo u poslednjem periodu.
U zanimljivoj završnici Crnogorci su stigli do pobede, a najzaslužniji za to bili su Nikola Ivanović, Bojan Dubljević i Milko Bjelica.
Sutra je na šampionatu u Sloveniji slobodan dan, a prvi mečevi druge faze igraju se u sredu, 11. septembra.

Povezana vest:  Petrović novi selektor košarkaške reprezentacije BiH