duda ivkovic kzn 2011

EP SLOVENIJA 2013

Ivković: Bruka za organizatore

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković ocenio je u Jesenicama, posle kraja prve faze Evropskog prvenstva u košarci, da je raspored treninga u drugoj fazi takmičenja bruka za organizatore.
-Totalno je nelogično i nije fer da u utorak timovi koji igraju u sredu možda odlučujuće utakmice treniraju u Ješicama i ostalim terenima, a da u Stožicama treniraju ekipe koje počinju dan kasnije – rekao je Ivković.
On je istakao da je Crna Gora zasluženo pobedila i zahvalio se vernoj publici koja je bodrila reprezentaciju u Jesenicama.
-Istovremeno, nadam se da će da prihvate moje izvinjenje što možda dva naša najbolja igrača nisu igrali, jer (Stefan) Marković duže vreme vuče jednu povredu, a (Nenad) Krstić je dobio zasluženi odmor – izjavio je Ivković.
Ivković je ocenio da su Belgija, a posebno Ukrajina, sa kojima će Srbija igrati u drugoj fazi u ljubljanskoj dvorani Stožice, prijatna iznenađenja na takmičenju. On je naglasio da je reprezentacija Srbije, koja je stvarana u protekla dva meseca, odigrala dobru, savremenu košarku i „ostvarila rezultat koji je više nego povoljan za nas“.
Krilni igrač Nikola Kalinić je ocenio da je da su u utakmici sa Crnom Gorom mlađi igrači imali više šanse da igraju i da se dokažu.
-Donekle smo uspeli, donekle nismo, izvlačimo pouke i nastavljamo u Ljubljani – rekao je Kalinić.
Mladi plejmejker Vasilije Micić je istakao da je podmlađena ekipa dobro igrala 35 minuta protiv Crnogoraca, ali je u poslednjih pet minuta ekipa pala.
Iskusni centar Raško Katić nije želeo da prognozira domete Srbije na šampionatu, ali da je ekipa dobro radila I trudiće se da iskoristi svaku šansu koja joj se ukaže. Izabranici selektora Ivkovića prvi meč u novoformiranoj grupi E odigraće 11. septembra u dvorani Stožice protiv Belgije od 17:45 časova. 

Povezana vest:  Jovanović: Moramo što pre da izađemo iz krize