duda ivkovic 2011

EP SLOVENIJA 2013

Ivković: Velika pobeda, nije mala stvar dobiti Francuze

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković izjavio je večeras da je zadovoljan pobedom, ali još više načinom na koji su njegovi izabranici igrali i borili se na meču protiv selekcije Francuske.
Srbija je trijumfom nad Francuskom (77:65) osvojila prvo mesto u grupi E i u velikom stilu potvrdila plasman u četvrtfinale šampionata Evrope u Sloveniji.
-Ova je velika pobeda i ona bi trebalo da ulije mnogo veću sigurnost našem mladom timu, jer mislim da nije mala stvar nadigrati ovakav tim Francuske. Uspeli smo da dobijemo sve četiri četvrtine, a pri tom smo promašili čak 11 slobodnih bacanja. Igrali smo timsku košarku i tim se borio – rekao je Ivković za satj KSS.
On je dodao da bi ovaj tim napravio veliki rezultat ako bi se kvalifikovao na Svetsko prvenstvo.
-Imali smo daleko bolju organizaciju, iako smo igrali protiv Tonija Parkera ubedljivo najboljeg organizatora igre u NBA i na ovom Evropskom prvenstvu. Novinari lako prave euforiju kada se udvaraju igračima, ne zamerite, ali ima i toga. Naš cilj je poznat, ali moramo da dobijemo još jednu utakmicu. Imamo dva i po dana da se odmorimo, nećemo znati protivnika do sutra uveče, ali imamo dosta prostora da pripremimo tim – naglasio je Ivković.
Srpski selektor na utakmici sa Francuskom nije mogao da računa na startnog plejmejkera Stefana Markovića koji zbog povrede leđa nije bio u sastavu.
-Rekao sam igračima hajde da ne igramo za Stefana, već da se borimo kao Stefan, za nacionalni tim i za boje naše zemlje. Stefan je tražio da dođe u dvoranu i bude uz tim, ali su lekari uz moju pomoć, zahtevali da ostane u krevetu – otkrio je Ivković.

Povezana vest:  Turskom ambasadoru uručen demarš zbog ubistva navijača