duda ivkovic 2012

EP SLOVENIJA 2013

Ivković: Moramo da iskoristimo treću meč loptu

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković izjavio je večeras da je uveren kako će njegov tim bolje ući u meč sa Italijom, koji odlučuje o sedmom mestu na Evropskom prvenstvu u Sloveniji i plasmanu na prvenstvo sveta u Španiji sledeće godine.
-Ta utakmica rešava sve, biće to naša treća meč lopta koju moramo da iskoristimo. Igramo protiv italijnskog tima, koji igra dobru košarku, kontroliše utakmice, bori se do zadnjeg minuta. Siguran sam da ćemo posle dve utakmice koje smo pod pritiskom loše otovrili, ovoga puta početi mnogo odlučnije i da će to biti kruna rada i truda koju je uložila ova generacija naših košarkaša – rekao je Ivković za sajt KSS.
On je dodao da očekuje veliku borbu svih 40 minuta, jer je protivnik jači na bekovskoj liniji, dok njegov tim ima prednost na poziciji centra.
-Naša odbrana mora biti dobro izdefinisana, kao i kontrola skoka iz kojih bi dolazili do lakih poena iz kontranapada koji su nam nedostjali u poslednjim utakmicama. Moramo da smanjimo broj greddaka, kao i popravimo procente sa linije slobodnih bacanja. Pretpostavljam da ćemo protiv uzane odbrane Italije, imati dosta prostora za otvorene šuteve, zato naši igrači moraju da šutiraju sa mnogo više samopouzdanje – zaključio je Ivković.
Utakmica za sedmo mesto između Srbije i Italije igra se sutra od 17.30 sati u dvorani Stožice.

Povezana vest:  Toyota Centar Beograd uručio novi Toyota Auris na korišćenje košarkašu Vasiliju Miciću