zvezda-pinar-005

Zvezda pobedom overila pehar

Posle osvojenog turnira Mega Vizura Kup, Crvena zvezda Telekom trijumfovala je i na turniru u francuskom gradu Miluzu. U znatno jačoj konkurenciji sa još tri evroligaška tima crveno-beli su upisali sve tri pobede i apsolutno zasluženo osvojili prvo mesto. Nakon trijumfa nad francuskim prvakom Nanterom i Bajernom iz Minhena izabranici trenera Dejana Radonjića savladali su i šampiona Poljske, Zelenu Goru rezultatom 80:75 (26:19, 13:26, 22:13, 19:17).
Crveno-beli su ponovo dobro počeli meč, brzo su stekli dvocifrenu prednost (17:7), ali je poljski šampion brzo uspeo da uhvati priključak. Zvezda je na kraju prve deonice imala sedam poena viška, ali je Zelena Gora trojkama uspela da dođe do izjednačenja (32:32), a potom i do vođstva, pa je na poluvreme Zvezda bila u zaostatku od šest poena (39:45). Međutim, u nastavku se probudio sjajni Demarkus Nelson i u 27. minutu Zvezda je napravila preokret i ponovo došla do vođstva (52:51). Kao i u utakmici sa Bajernom crveno-beli su odigrali vrlo uzbudljivu završnicu. Samo dva minuta i 40 sekundi pre kraja na semaforu je pisalo 72:72, ali su izabranici trenera Dejana Radonjića sjajno odigrali u finišu. Prvo je Marjanović pogodio koš uz faul, a potom je Simonović trojkom stavio tačku na ovaj meč.
Najefikasniji u trijumfu Zvezde bio je Demarkus Nelson sa 26 poena. Njemu uz rame bio je Marjanović koji je nanizao 20 poena, a uz to je imao i 15 skokova. Dženkins, Šilb i Simonović su postigli po 8, Savović 6 i Mitrović 4 poena, dok se Cvetković, Ristić, Lazić, Gudurić i Rebić nisu upisali u strelce.
Treba istaći da je za najkorisnijeg igrača turnira izabran centar crveno-belih Boban Marjanović. Zvezdina ekspedicija se u ponedeljak vraća iz Francuske, a za 28. septembar je zakazana poslednja pripremna utakmica protiv poljskog Turova.

Povezana vest:  Zvezda bolja od Solnoka