dusko vujosevic kzs feb 2013 (2)

Vujošević: Pokazali smo dobre strane

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da je njegova ekipa pokazala u utakmici sa Igokeom svoje dobre strane i ocenio da se od nje može mnogo očekivati.
-Bilo je odličnih odbrana i lepih poteza, svega što košarku čini primamljivom. U drugom poluvremenu smo imali određene oscilacije, koje su posledica neuigranosti i neiskustva pojedinih igrača. Pokazali smo svoje dobre strane, pokazali da nema limita i da smo ekipa od koje se može puno očekivati, ako se dobrim radom razvija u potrebnom smeru – rekao je Vujošsević novinarima posle meča.
Vujošević je istakao da je ovo prva utakmica u kojoj je Partizan igrao u kompletnom sastavu od početka priprema.
-Nije jednostavno igrati prvu utakmicu u sezoni sa tri nova igrača, u odnosu na sve utakmice u pripremnom periodu. Reprezentativci, Bogdanović, Gagić i Lovrenj su sada prvi put bili u sastavu – rekao je Vujošević.
On je dodao da se očekuje da će se Nikola Milutinov vratiti u tim u meču sa Krkom. Na pitanje novinara da prokomentariše to što se u reketu pravi gužva, on je kazao da igrači pod košem sporije sazrevaju. 
-Gagić ima prostora da napreduje, kada je u pitanju šut sa distance, vidi se da Lovrenj nije u formi, mada je puno napredovao…Igrači pod košem sporije sazrevaju – kazao je Vujošević. 
Trener Igokee Dragan Bajić rekao je da njegova ekipa loše otvorila utakmicu i da je to razlog poraza. 
-Jako loše i mekano smo ušli u utakmicu. Partizan je prvo poluvreme odigrao izvanredno i šuterski je bio raspoložen. Trebalo nam je celo poluvreme da shvatimo kako treba da igramo. Delimično sam zadovoljan drugim poluvremenom. Treba izvući pouke iz ove utakmice. Sada nas čeka težak meč protiv Crvene zvezde, ali se nadam pobedi na domaćem terenu – rekao je Bajić. 
On je podsetio da je u pitanju u potpunosti novi tim u odnosu na prethodnu sezonu, kada su regularan deo Jadranske lige završili na prvom mestu, i da smatra da će ekipi biti potrebno više od dva meseca da se uigra. Bajić je takođe kazao i da će Igokea ove sezone igrati u Evro kupu.
-Biće teže nego prošle godine, kada smo igrali samo jedno takmičenje i spremni ulazili u svaku utakmicu. Biće teško, ali se moramo boriti – rekao je Bajić. 

Povezana vest:  EVROLIGA, TOP 16 REZULTATI, Poraz Partizana, Makabi slavio u Istanbulu