dusko vujosevic kzs feb 2013 (1)

Vujošević: Jedini neuspeh je da ne pružimo maksimum

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da je jedini način da njegovi tim doživi neuspeh protiv Barselone u prvom kolu Evrolige jeste da ne pruži svoj maksimum. 
-Idemo u Barselonu rasterećeno bez ikakvog imperativa osim onog da imamo maksimalno angažovanje i zalaganje. Ulazi se sada u ritam dve utakmice nedeljno…tako da nema vremena ni za produženi eho uspeha, a ni neuspeha, mada bi jedini neuspeh za nas u Barseloni bio ako ne budemo maksimalno angažovani – rekao je Vujošević novinarima u Beogradu. 
Partizan u četvrtak u prvom kolu Grupe A gostuje Barseloni od 21.00. Crno-beli su tokom vikenda zabeležili prvi poraz u Jadranskoj ligi, kada su poraženi od Krke. 
-Posle poraza od Krke, moramo da se vadimo u Barseloni, ne treba trošiti reči na to kakva je grupa, razlike su male, ali su CSKA, Barselona i Fener, timovi koji su projektovali završni turnir. Mi želimo da produžimo sezonu u Evroligi, ali smo svesni da su naše prave prilike utakmice protiv Nantera i Budivelnika – rekao je Vujošević. 
On je rekao da Nikola Milutinov i dalje ima povredu kolena, a da u timu nema drugih ozbiljnih problema sa povredama. Vujošević je na novinarsko pitanje kazao da je Partizan svestan očekivanja i podrške navijača. 
-Mi kada počne utakmica ne poštujemo nikoga, nikome ne dajemo prednost, niti tražimo amnestiju. Navijači naše utakmice prate sa strašću, na prvom mestu je emocija i mi to razumemo. Prihvatamo da nas hvale i više nego što zaslužujemo i apsolutno smo spremni na njihovu nerealnost u očekivanjima – rekao je Vujošević.
-Navijači Partizana su izuzetno verni. Mi mislimo da smo to i zaslužili. Svesni smo da njihove nade nisu zasnovane na matematici…ali nada je realna i probaćemo da ih obraduje što više. Ne možemo govoriti o ciljevima, jer su naše ambicije vrlo visoke i nerealne – kazao je strateg crno-belih. 

Povezana vest:  Tomić: Konstantno svih 40 minuta protiv Zadra