zvezda arenaI u Evroligi impresionirani ambijentom u Kombank areni

Crvena zvezda Telekom priredila je pravi spektakl u svom prvom ovogodišnjem meču u Evroligi. Puna Kombank arena, fenomenalna koreografija i podrška u toku čitave utakmice ostavili su bez daha i čitavu evropsku košarkašku javnost. U ruskim medijima mogli su da se pronađu naslovi kao što je “Dobrodošli u pakao“, a pojedini novinari su bili zabrinuti da će “oslepeti od buke“.
Ništa manje impresioniran od svojih ruskih kolega bio je poznati kolumnista Evrolige, Jaron Arbel, kojem je slika sa utakmice između Crvene zvezde Telekom i Lokomotive Kuban bila naslovna za najnoviju kolumnu. O spektakularnom ambijentu u Kombank areni, jedan od najcenjenijih kolumnista nije štedeo kompilmente, a osvrnuo se i na poslednje učešće Crvene zvezde u Evroligi:
-Samo nekoliko timova može da ima gotovo 20. 000 navijača na debiju u Evroligi kao što je Crvena zvezda Telekom imala prošlog četvrtka. Za Zvezdu je ovo prva evroligaška sezona u ovom formatu, pa je to samo po sebi bio razlog za slavlje. Kombank arena je bila obučena u crveno-belo i to sa pravim razlogom jer je Crvena zvezda poslednji put igrala Evroligu u sezoni 1999/2000, odnosno u poslednjoj sezoni u FIBA organizaciji. U toj sezoni Zvezda je zabeležila dve pobede i 12 poraza. Razumljivo, obe pobede su bile kod kuće. Sa njihovim fantastičnim navijačima ove godine će svakome biti teško da slavi na njihovom terenu.
Ovog puta Crvena zvezda je imala šest igrača sa dvocifrenim učinkom, a predvodio je Blejk Šilb sa fantastičnim učinkom od 17 poena, osam skokova i šest asistencija, dok je visoki Boban Marjanović zabeležio dabl-dabl učinak. To je umalo bilo dovoljno da se da se upiše prva pobeda od 2000. godine u Evroligi. Ipak, Lokomotiva je imala Markusa Vilijamsa koji je upisao 12 poena, više od polovine od svojih 23 u utakmici, u poslednjih šest minuta igre. Ova utakmica je bila jedna od najboljih uvodnih priča u Evroligu, povratak Zvezde i fantastičan odziv navijača, i jedan od takmičarski najpredvidljivijih scenarija – Markus Vilijams koji daje gas u završnici utakmice da bi njegova ekipa pobedila – rekao je ovoj utakmici Jaron Arbel.

Povezana vest:  Međunarodni peti novobeogradski mini-maksi turnir u košarci