deznkins

Dženkins: Zvezda pravi potez, uživam u sjajnoj atmosferi

Košarkaš Crvene zvezde Amerikanac Čarls Dženkins rekao je danas da je dolazak u Beograd pravi potez i dodao da nikada nije doživeo atmosferu poput one pre nekoliko dana u Areni, na utakmici Evrolige protiv Lokomotive iz Kubana.
-Koliko god puta slušali priče o tome i gledali snimke tog navijanja na internetu jednostavno ništa ne može da se poredi sa osećajem kada izađete na parket pred te fenomenalne navijače. Igrao sam po velikim dvoranama u NBA ligi, ali takvu buku i frenetičnu podršku klubu još nigde nisam video i doživeo. To je zaista nešto posebno. Jako sam srećan što sam u sredini koja se sa toliko strasti odnosi prema klubu i košarci – rekao je Dženkins za klupski sajt.
Dženkins je po ko zna koji put istakao zadovoljstvo zbog dolaska u Zvezdu. 
-Ovo je odlična sredina za mene. Veoma mi se dopada što se naporno trenira, jer to odgovara mom sistemu. Stručni štab radi sjajan posao, odlično smo pripremljeni i siguran sam da ćemo igrati još bolje kako vreme bude odmicalo. Ekipa je sastavljena od sjajnih momaka, uvek smo tu jedni za druge, a tako se i borimo. Na okupu smo samo dva meseca, a kao da se znamo godinama. Jednostavno, od prvog momenta sve tako funkcioniše i to govori o pravoj hemiji koju ovaj tim poseduje – dodao je Dženkins.
Crveno-beli su u nedelju u veoma dramatičnoj završnici pobedili Olimpiju u Ljubljani (62:61), a junak trijumfa Zvezde u dvorani Stožice bio je američki bek, koji je pretrčao ceo teren i samo pet sekundi pre kraja poentirao.
-U Ljubljani nismo igrali najbolje. Dozvolili smo Olimpiji da napravi veliki broj ofanzivnih skokova, mi smo promašili dosta šuteva iz izglednih pozicija, ali svi smo imali veliku želju za pobedom. Vera u trijumf i zajedništvo koje ova ekipa poseduje nas je dovela do uspeha – zaključio je DŽenkins.

Povezana vest:  Radonjić: Moramo da budemo na nivou i pobedimo Metalac