VUJOSEVIC_ARENA_1APRILVujošević: Uvek mislimo samo o pobedi  

Uoči sezone, košarkašima Partizana ni najhrabriji navijači nisu davali šanse da se plasiraju na fajnal for, ali smo mi u svaku utakmicu ulazili samo s mišlju kako da pobedimo, jer nikada unapred ne priznajemo da je neko bolji od nas, rekao je trener „crno-belih“ Duško Vujošević za sajt Evrolige. Trofejni stručnjak kaže da je jedina tajna uspeha Partizana veliki rad, koji na kraju mora da donese rezultat.
-Mislim da radimo više od svih ostalih ekipa i zbog toga iz dana u dan napredujemo. Za mene je to čak i važnije od onoga što radimo na utakmicama – rekao je Vujošević.
Prema njegovom mišljenju, za uspeh kakav je plasman na završni turnir Evrolige, treba stvoriti preduslove na treninzima.
-Posle turneje po SAD, kompletirali smo tim, a onda smo počeli da stvaramo atmosferu u ekipi koja je neophodna da bi se ostvarile velike pobede. Ti uspesi su nam onda davali samopouzdanje i dodatnu motivaciju, a sada se unapred radujemo novim izazovima – kaže Vujošević.
Zvanično najbolji trener Evrope u prošloj sezoni kaže da je poverovao da može da odvede tim u Pariz posle prve četvrtfinalne utakmce protiv Makabija.
-Te noći shvatio sam da imamo veoma dobre šanse da odemo na fajnal for. Nije, naravno, bilo lako ostvariti još dve pobede, ali protiv Makabija to nikome ne bi blo lako – kaže trener šampiona Srbije.
Što se tiče polufinala protiv Olimpijakosa, Vujosević kaže da nema problema s tim da Grcima prepusti ulogu favorita.
-Ima još dosta vremena do te utakmkice, a recimo da su oni na papiru favoriti. Međutim, ta utakmica će biti odigrana nautralnom terenu, pa bih rekao da svi učesnici završnog turnira imaju po 25 odsto šansi da trijumfuju, a za mene je to šansa da ostvarim životn san – rekao je Vujošević.
Trener Partizana uvek je isticao da je velika podrška navijača jedan od ključnih faktora svih uspeha, ali ne prihvata mišljenje da tim koji vodi zna da pobeđuje samo u Beogradu.
-Nikako se ne bih složio da smo ekipa koja uspehe zasniva samo na pobedama kod kuće, Uostalom, zar nismo savladali Unikahu u Malagi, Panatnaikos u Atini i Makabi u Tel Avivu i tako stigli na fajnal for – rekao je Vujošević.
Šef stručnog štaba Partizana kaže da je veoma ponosan na svoje igrače zbog svega što su uradili u ovoj sezoni.
-Ponosan sam na njih ne samo zbog onoga što rade na terenu, već pre svega zato što su izvanredni ljudi. Žive i rade kao jedan i to me čini srećnim – rekao je Vujošević.

Povezana vest:  Juniori Srbije od 18 sati protiv Hrvatske u četvrtfinalu SP