nelson 1

Nelson: Zvezda nije bez šansi u Tel Avivu

Košarkaš Crvene zvezde Demarkus Nelson rekao je danas da respektuje tim Makabija, ali i da urpkos tome crveno-beli nisu bez šansi na gostovanju protiv kluba bogate tradicije iz Tel Aviva.
-Mislim da imamo šanse. Ne mogu da garantujem da ćemo pobediti, bilo bi ludo izjaviti tako nešto ako se zna šta Makabi predstavlja u evropskim okvirima. Ali, ovo je košarka i zato moramo da izađemo na teren i odigramo najbolje što možemo. Ekipa koja bude kontrolisala dešavanja na terenu i koja bolje iskoristi svoje prednosti biće bliža pobedi, ali nema sumnje da predstoji velika borba – rekao je Nelson za klupski sajt.
On je istakao da je utakmica sa Makabijem veoma važna, jer su obe ekipe poražene u prvom kolu D grupe.
-Bili smo veoma blizu pobede u meču sa Lokomotivom, želeli smo trijumf, ali poklekli smo u finišu. Makabi je u prednosti pošto igra na svom terenu, a atmosfera u njihovoj dvorani poznata je širom Evrope. Imaju veliku podršku navijača koji su veoma bučni i strastveno bodre svoj tim. Svaki igrač voli da igra u takvoj atmosferi, to povećava rivalitet na terenu i želju za dokazivanjem – rekao je Nelson.
Analizirajući protivnički tim plejmejker Zvezde posebno je naglasio centra Makabija Sofoklisa Skorcijanidisa.
-Znam dosta igrača, neke od njih i lično, a mnoge sam upoznao kroz utakmice koje sam imao prilike da gledam. Veliki momak u reketu koga zovu Bejbi Šek već nekoliko sezona unazad igra na najvišem mogućem nivou. Tajriša Rajsa znam sa koledža, poznati su mi njegovi kvaliteti i znam način na koji igra. Rikija Hikmana sam gledao i prošle godine u dresu Makabija. Svi ovi momci imaju izvanrednu podršku ostalih saigrača i nema sumnje da se radi o veoma jakom i kvalitetnom protivniku, ali mislim da neće biti previše tajni i nepoznanica – zaključio je Nelson.
Utakmica drugog kola D grupe Evrolige između Makabija i Crvene zvezde igra se sutra od 20.05 u Nokija areni u Tel Avivu.

Povezana vest:  Nikola Kalinić prešao u Fenerbahče