zvezda grupna 1

Zvezda osudila transparent navijača Makabija

Košarkaški klub Crvena zvezda najoštrije je danas osudio transparent navijača Makabija pre utakmice Evrolige u Tel Avivu, ocenivši da je namera toga bila da se naruši ugled crveno-belih. 
-Bio je to podmukao pokušaj da se grubo naruši ugled Crvene zvezde i ne može da služi na čast organizatoru utakmice, a pogotovo ne navijačima Makabija – saopštila je Zvezda. 
Pristalice kluba iz Tel Aviva istakle su sinoć pre utakmice veliki transparent na kome je pisalo „Mi smo Makabi, a ko ste je..te vi. Ovo je izraelskom klubu bila prva utakmica kod kuće u Evroligi, a navijači taj slogan nose na majicama, duksevima i šalovima. 
-Želja da se omalovaži protivnik, u ovom slučaju KK Crvena zvezda, na način na koji su to uradile pristalice Makabija, jeste grubo narušavanje fer-pleja, sportskog kodeksa i ne priliči renomiranom takmičenju kakvo je Evroliga i kluba kakav je Makabi – Ponos Izraela – saopštio je beogradski klub. 
Zvezda je saopštila da taj transparent ne priliči njoj jer je do sada osvojila 15 nacionalnih titula i šest kupova „u državi koja je višestruki svetski i evropski prvak“. 
U saopštenju Zvezde ocenjuje se da su navijači Makabija pokušali tako da dođu „u žižu javnosti“, ali da su izabrali pogrešan put, kao i da nisu bili ni prineti njenim „Delijama“, koji su, kako se navodi, „održale čas navijanja“ pristalicama izraelskog kluba.
-Crvena zvezda nije zaslužila takav doček, a o tome svedoči i podatak da je Makabi svaki put u Beogradu uživao veliko gostoprimstvo. Prvi međusobni meč odigran je pre 40 godina, a i to su očigledno zaboravili navijači Makabija. Neka im još jednom služi na čast – saopštili su crveno-beli. 

Povezana vest:  22 igrača Zvezde na širim spiskovima reprezentacija