ABA liga horiz col

MZT: Košarkaši Partizana nisu bili u opasnosti

Košarkaški klub MZT Skoplje demantovao je da su košarkaši Partizana bili u opasnosti i na ivici linča, posle nereda koji su izbili po završetku utakmice dva kluba u Jadranskoj ligi u Skoplju. Košarkaši Partizana juče su u Skoplju pobedili MZT sa 70:69 „zakucavanjem“ Terensa Kinsija u poslednjoj sekundi utakmice, a pojedini navijači makedonske ekipe su posle meča pokušali da dođu do igrača Partizana i obračunaju se s njima i gađali ih stolicama i raznim predmetima. 
-Košarkaški klub MZT demantuje vest koja se pojavila u domaćim medijima, a koju su preneli mediji iz Srbije i regiona, da su košarkaši Partizana bili na ivici linča po završetku utakmice. U izolovanom incidentu koji se dogodio 20 minuta po završetku meča, domaći navijač je ušao u verbalni sukob sa igračem Partizana, ali je policija i redarska služba sprečila bilo kakav incident – navodi se u saopštenju MZT-a.
-U toj situaciji, nijedan član košarkaškog kluba Partizan nije udaren, a kamoli linčovan. Uprkos prepunoj sali i prisustvu navijača oba kluba, organizacija utakmice je bila odlična, na čemu smo zahvalni našim navijačima, policiji i redarskoj službi – dodaje se u saopštenju. 

Povezana vest:  Bogdanović 27 poena u porazu Atlante, Pokuševski 13