dusko vujosevic kzs feb 2013 (2)

Vujošević: Ponosim se igračima, biće bolje u Beogradu

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je posle poraza od Budiveljnika da je domaćin zaslužio da dobije barem jednu od tri dosadašnje evroligaške utakmice i da će crno-beli nastojati da u Beogradu budu spremniji i igraju kvalitetnije nego u Kijevu.
Partizan je večeras izgubio od ukrajinskog šampiona sa 74:69, u trećem kolu A grupe Evrolige.
-Naš osnovni plejmejker Vesterman igrao je pod injekcijom protiv bolova i nije trenirao do ove utakmice, tako da sam zadovoljan pruženom igrom. Imali smo određenih praznih minuta, kada je protivnik birao sa kojih pozicija želi da prima koševe i koje igrače da pusti da šutiraju. Ipak, treba uzeti u obzir da je naša ekipa jako mlada, najmlađa u Evroligi, i ako se posmatraju sve tri utakmice Budiveljnika, sa Fenerbahčeom i CSKA i ova večeras, oni su sigurno zaslužili da makar jednu dobiju – izjavio je Vujošević za klupski sajt.
Trener crno-belih dodao je da će njegovi igrači nastojati da u Beogradu budu spremniji nego što su bili u Kijevu i da pokažu više kvaliteta.
-Moram, međutim, da istaknem, kada je u pitanju borbenost, angažovanje, pa i kvalitet, da se ponosim svojim igračima. Ono u šta sam siguran posle prva tri kola je da će biti i pobeda ekipa iz grupe Nanter, Budiveljnik i Partizan nad ekipama iz grupe Barselona, CSKA i Fenerbahče – zaključio je Vujošević.
Partizan u narednoj utakmici Evrolige dočekuje 8. novembra turski tim Fenerbahče.

Povezana vest:  NBA VESTI, Lejkersi stigli do 30. pobede uz Đokovićevu podršku