Bodiroga držao predavanje

 

dejan_bodiroga (4)Drugog dana specijalističkog kampa za bekove i centre u maloj dvorani Vizura u Zemunu Dejan Bodiroga pokazao je deo svog umeća našim najboljim košarkašima do 17 godina.

Bilo je pravo uživanje posle dugo vremena gledati istinskog košarkaškog umetnika ponovo na parketu. Iako je primetno da ima nekoliko kilograma viška, gipkost i osećaj za loptu i prostor nije izgubio.

Dok Aleksandar Đorđević radi sa bekovima, Dejan Milojević sa centrima, Bodiroga je obuhvatio spoljnu i unutrašnju igru. Pokazao je kako se koristi visinu na poziciji niskog posta, ali kako je maestralno igrao i kao plejmejker.

Povezana vest:  EVROLIGA, CSKA za čast protiv Panatinaikosa, Kaha protiv Prokoma

Izgubili smo ono u čemu smo godinama bili najjači. Nema više igrača koji prodaju finte, nema vica u igri. To se možda najbolje vidi u kontrama tri na jedan, ili tri na dva gde igrači ne iskazuju talenat, jer se ne radi dovoljno – rekao je Bodiroga i odmah dao svoj doprinos otklanjanju ovog nedostatka. – Ovo je odlična akcija. Misli da je ovako nešto neophodno. Zaista sjajna ide a selektora Ivkovića, jer moramo da se vratimo onome što je bio prepoznatljiv znak naše košarke, a to su svakako visok nivo individualne tehnike i dobar šut. Moji utisci su vrlo pozitivni

Povezana vest:  NBA VESTI, Klivlend "trojkama" srušio Atlantu

dejan_bodirogaKada je pokazo svoju fintu po kojoj je bio prepoznatljiv, a koju je svojevremeno koristio i Dragan Kićanović, Bodiroga je u šaljivom tonu rekao: –Dosta je bilo priče, neka sada igrači malo rade. Najbitnije je da klinci vole košarku. Nema recepta kako se postaje as. Moraš da voliš košarku, da budeš spreman da provodiš pet, šest sati na parketu, usavršavaš, da radiš na poboljšanju tehnike, šuta, taktike. To je neophodno. Ne znam da li sada imamo igrače koji su spremni za tako nešto. Mi smo tu da prenesemo znanje, ali bi svi oni moralo da izgrade svoj stil. Da budu original i to je veoma važno, a na nama je da im nekim detaljima u tome pomognemo.