dusko vujosevic par mega

Vujošević: Sigurnu pobedu može da očekuje samo budala

Trener košarkaša Partizana rekao je danas da njegova ekipa nije u optimalnoj formi pred utakmicu sa zagrebačkom Cibonom u šestom kolu Jadranske lige. 
-Sigurnu pobedu može da očekuje samo budala. Ovaj sport je interesantan jer i u velikim razlikama u kvalitetu ne može sa sigurnošću da se prognozira ko će biti bolji tog dana. Čeka nas sigurno teška utakmica – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u Beogradu. 
Vujošević je naveo da je povreda Lea Vestermana poremetila rad njegove ekipe. 
-Mnogo smo upućeni na tog plejmejkera, i na treningu i na utakmici. Osetila se ta povreda na treninzima i to me malo plaši – dodao je trener crno-belih. 
On je kazao da je u porastu forma Cibone, za koju je ocenio da ima kvalitet sa tri dobra stranca i Darijom Šarićem, koji se smatra „najtalentovanijim mladim igračem i koji je puno napredovao“. 
-Zbog povreda nismo u optimalnoj situaciji i dolazi Cibona koja pokazuje rast forme. Nismo u optimalnom momentu, nešto smo pali u treninzima, jer imamo suviše kratak sastav da bi se lako prebrodila situacija sa povredama određenih igrača – kazao je Vujošević.
Trener Partizana je kazao da se nada da pomoć publike neće izostati.
-Dobro je što se igra u Beogradu. Nadam se da će publika doći u broju koji njoj priliči. Utakmice Partizana i Cibone bile su i na prostorima bivše Jugoslavije derbi kola, pa je u tom smislu ovo I derbi regionalne lige – kazao je Vujošević. 
Košarkaš Partizana Dejan Musli rekao je da je njegova ekipa potpuno spremna za utakmicu sa Cibonom. 
-Čeka nas jako bitan i težak meč. Cibona nije nimalo lak protivnik, ali igramo pred domaćom publikom i daćemo sve od sebe da nastavimo pobednički niz u Jadranskoj ligi, što je jako bitno za nas – rekao je Musli. 
Partizan će dočekati Cibonu sutra u 17.00 u hali Pionir. 

Povezana vest:  Đorđević: Urađen je prvi deo posla, ponosan sam na momke