lovrenji par cibPartizan pobedio Cibonu

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu Cibonu sa 80:71 (20:15, 18:15, 20:23, 22:18), u utakmici šestog kola Jadranske lige.
U ekipi Partizana šestorica igrača su se upisala među strelce. Po 21 poen postigli su Žofri Lovernj i Dragan Milosavljević, koji je šutirao za tri poena 4/7, a imao je i pet asistencija. Bogdan Bogdanović dodao je 19 poena, Đorđe Gagić postigao je sedam, a Leo Vesterman i Dejan Musli po šest poena.
U ekipi Cibone Di Džej Sroberi bio je najefikasniji sa 20 poena, poen manje postigao je Andrija Žižić uz šest skokova, a Met Džening ubacio je 13 poena.
Partizan je tako ostvario petu pobedu u Jadranskoj ligi, čime se izjednačio sa prvoplasiranom Cedevitom. Sa druge strane, Cibona ima skor od po tri pobede i poraza.
U ekipi Partizana nije bilo Terensa Kinsija.
Partizan je na početku utakmice posle dobrog šuta za tri poena (Milosavljević i Lovernj) poveo sa 14:5 i do kraja deonice je sačuvao prednost.
Cibona se na početku druge četvrtine približila na 20:22 posle „trojke“ Dženinga, a u tim trenucima držala se u igri uglavnom zahvaljujući lošoj igri Partizana u napadu.
U završnici je Milosavljević postigao dve „trojke“ posle čega su se crno-beli „odlepili“ na šest razlike (34:28), da bi na poluvreme otišli rezultatom od 38:30.
Poenima Žizića Cibona se primakla na 35:38, ali je Partizan serijom od 7:0 uspeo da se „odlepi“, da bi posle „trojke“ Milosavljevića otišao na 50:39. Nakon toga razigrao se Stroberi i sa dve uzastopne „trojke“ držao je zagrebački tim u igri.
Džerel Blesingejm je „trojkom“ smanjio zaostatak na tri poena (53:56), da bi Bogdanović u samoj završnici vratio pet razlike Partizanu.
Partizan je u 33. minutu „trojkom“ Bogdanovića poveo sa devet razlike, a novu dvocifrenu prednost domaćima doneo je Milosavljević (70:59). Crno-beli su tu prednost sačuvali do kraja i ostvarili petu pobedu u regionalnom takmičenju.
U sledećem, sedmom kolu, Partizan u ponedeljak igra na gostovanju protiv Širokog, a Cibona će biti domaćin Mega Vizuri.

Povezana vest:  ABA LIGA, Povređeno devet osoba, uhapšeno petoro navijača, danas saop[tenje policije