buducnostBudućnost nadigrala Zvezdu u Podgorici

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras u hali Morača u Podgorici od Budućnosti sa 60:62 (18:16, 13:16, 15:11, 18:15) u poslednjoj utakmici šestog kola regionalne Jadranske lige.
Zvezda je tako upisala i drugi poraz, dok je Budućnost zabeležila četvrtu pobedu.
Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Boban Marjanović sa 13 poena i 11 skokova, dok je Blejk Šilb zabeležio 10.
U timi Budućnosti najefikasniji je bio Suad Šehović sa 16, a Aleksandar Ćapin i Jelel Akindele postigli su po 12 poena.
Utakmicu u prepunoj hali u Morača obeležila je velika vlažnost I klizav parket, pa i nije bilo mnogo atraktivne košarke, usled čestih klizanja igrača i iskliznuca lopte iz ruku igrača.
U prvu četvrtinu Zvezda je bolja ušla, pošto su posle pet minuta imali pet poena prednosti (6:11), međutim, Budućnost je u nastavku preokrenula rezultat, ali na prvi odmor gosti iz Beograda su otišli sa prednošću od 16:18.
Početkom druge deonice, klub sa Malog Kalemegdana je održavao prednost preko centra Bobana Marjanovića, koji je postigao sedam uzastopnih poena, međutim, Podgoričani su sredinom drugog dela preokrenuli rezultat i na poluvreme odu sa prednošću od pola koša.
Budućnost je u trećoj četvrtini prvi put na meču stekla osetniju prednost, a Zvezda je tada uglavnom šutem za tri poena (1/12) pokušavala da probije odbranu domaćina, ali nisu bili uspešni.
Zvezda je serijom od 11:2 sredinom poslednje deonice preokrenula rezultat i stekla pet poena prednosti, ali je domaćin iskoristio pad koncentracije u redovima Zvezde i u poslednji minut ušli sa prednošću.
U dramatičnoj završnici, Budućnost je imala šansu da utakmicu reši sa linije za slobodna bacanja, ali pošto nisu bili precizni, Zvezda je preko Jake Blažiča došla u poziciju da izbori produžetke, međutim, slovenački reprezentativac nije bio precizan u šutu za dva poena.

Povezana vest:  NBA VESTI, Rezultati utakmica NBA lige