nba novi logo

NBA VESTI

Igudala vodio Golden Stejt u pobedi protiv bivšeg kluba

Košarkaši Golden Stejta savladali su u noći između ponedeljka i utorka u gostima Filadelfiju sa 110:90, i tako domaćinu naneli prvi poraz posle početne tri pobede u NBA ligi. Ekipu iz Oklenda je predvodio bivši najbolji igrač Filadelfije Andre Igudala sa 32 poena, a pored njega se istakao i Stiven Kari „tripl-dablom“ – 18 poena, 12 asistencija i 10 skokova. 
Najefikasniji u Filadelfiji bili su Evan Tarner i Majkl Karter-Vilijams sa po 18 poena. Srpski košarkaši Nemanja Nedović i Ognjen Kuzmić igrali su u poslednjoj četvrtini za Golden Stejt. Nedović je za skoro 12 minuta imao dva poena, skok i dve izgubljene lopte, uz šut jedan od tri, dok je Kuzmić za devet minuta imao samo jedan skok. 
Klivlend je na svom terenu dobio Minesotu sa 93:92, a gosti su imali šut za pobedu, ali je prva zvezda tima Kevin Lav promašio trojku. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je rezervista Si-Džej Majls, koji je za 19 minuta postigao 19 poena. Kajri Irving dodao je 15, a Tristan Tompson i Anderson Varežao po 12. Goste je predvodio Kevin Martin sa 23 poena. 
Klipersi su na svom parketu u Los Anđelesu pobedili Hjuston sa 137:118, i gostima naneli prvi poraz u sezoni. Do pobede Kliperse su vodili Džej-Džej Redik sa 26, Kris Pol sa 23 I Džamal Kroford sa 21 poenom, dok je u Hjustonu Omri Kaspi bio najefikasniji sa 19. 
Memfis je kod kuće pobedio Boston sa 95:88, a gosti su tako došli do četvrtog uzastopnog poraza od početka sezone, što im je najgori skor od 1969. godine. Džerid Bajls, Majk Konli i Zek Rendolf vodili su Memfis do pobede sa po 15 poena, a u Bostonu se istakao Džef Grin sa 22. 

Povezana vest:  NBA VESTI, Stern obećao NBA utakmice u Brazilu