marjanovic napad

Marjanović: U Španiji moramo da pokažemo zajedništvo

Košarkaš Crvene zvezde Boban Marjanović rekao je danas da crveno-beli posle dva uzastopna poraza, protiv Panatinaikosa u Evroligi i Budućnosti u Jadranskoj ligi moraju da pokažu zajedništvo i pokušaju da iznenade španski Laboral u meču 4. kola elitnog evropskog takmičenja.
-Protiv Panatinaikosa smo imali vođstvo od 15 poena, praktično smo ispustili pobedu, ali sve to ne sme da nas obeshrabri. Moramo da dignemo glave, jer nam predstoji važna i veoma teška utakmica. Laboral je svakako favorit, ali mislim da smo pokazali da sa svima možemo da igramo i da zato imamo pravo da se nadamo iznenađenju – rekao je Marjanović za klupski sajt.
Kao najveću snagu tima iz Vitorije Marjanović je izdvojio Argentinaca Andresa Noćionija.
-Bez svake sumnje on je njihov najbolji igrač. Imaju dosta iskusnih i kvalitetnih igrača, ali od Noćionija nam svakako preti najveća opasnost. To pokazuje i statistika po kojoj je on trenutno drugi na listi najkorisnijih igrača Evrolige – rekao je Marjanović.
Kao ključ uspeha Zvezde u Vitoriji, gorostasni centar je naglasio kolektivnu i agresivnu igru u odbrani i dobro zagrađivanje koša.
-Svi moramo da učestvujemo u skoku, a upravo problem sa ofanzivnim skokom rivala koštao nas je poraza u Podgorici. Takođe, neophodno je da posle ova dva poraza pokažemo zajedništvo, izdržimo pritisak i dokažemo da smo pravi tim. Laboral je imao dosta problema sa povredama igrača, ali to ne sme da nas zavara jer su veoma iskusan i kvalitetan tim. Igraju na svom terenu i to je njihova velika prednost – rekao je Marjanović.
Na pitanje koliko su teški mečevi i naporna putovanja ostavila traga na ekipu, Marjanović odgovara:
-Što te ne ubije to te ojača. Kad je najtaže moramo da se skupimo i budemo tim. Putovanja su sastavni deo sporta i svaki sportista profesionalac je spreman na sve to. Umor je nerazdvojivi deo našeg posla, a mislim da smo se tokom priprema fizički dobro spremili i da u tom smislu ne bi trebalo da bude problema – zaključio je Marjanović.
Utakmica 4. kola D grupe Evrolige između Laborala i Crvene zvezde igra se sutra od 20.30 u Vitoriji.

Povezana vest:  AKROPOLIS KUP, INCIDENT, Krstić: Žao mi je zbog tuče, valjda neće biti kazne