vujosevic par cib

Vujošević: Fenerbahče favorit, ali imamo pravo na nadu

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da je turski Fenerbahče predvođen Željkom Obradovićem veliki favorit u meču 4. kola Evrolige u Pioniru, ali je istakao da njegovim igračima niko ne može da oduzme pravo na nadu.
-Znamo o kakvoj se ekipi radi i ko ih trenira. Oni su ovde veliki favoriti, a nama jedino preostaje da pružimo maksimum i uz ekstraordinarnu motivaciju i podršku sa tribina dođemo u situaciju da se nadamo nečemu – rekao je Vujošević na konferenciji za medije u hali Pionir.
Dolaskom Obradovića ovog leta Fenerbahče je istakao najviše ambicije u Evroligi, a Vujošević smatra da dueli sa najtrofejnim evropskim stručnjakom uvek imaju posebnu crtu.
-Obradović je najbolji evropski trener, čovek koji je ponikao u Partizanu i mi smo veoma ponosni na to. Mi smo dobri prijatelji, ali to sve prestaje kod prvog podbacivanja lopte na utakmici – naglasio je trener crno-belih.
On je naveo da ekipa Partizana i dalje ima određene zdravstvene probleme.

Povezana vest:  Real Madrid novi prvak Španije

-Tarens Kinzi je još uvek bez treninga i tek bi večeras trebalo da počne da radi sa ekipom, a tu su i sitni problemi kod Bogdana Bogdanovića, dok se Leo Vesterman vratio u puni trening – objasnio je Vujošević.
Prema njegovim rečima turski klub u ovom trenutku nije prvi favorit za osvajanje Evrolige, ali je sigurno jedan od glavnih kandidata za plasman na završni turnir.
Na pitanje novinara da li se seća da je nekad u Evroligi izgubio utakmici u kojoj je vodio 15 razlike, aludirajući na poraz Crvene zvezde od Panatinaikosa u prethodnom kolu, Vujošević je rekao:
-Ne može ne znam ko da bude odgovoran kada se povede 15 razlika, a onda kada se izgubi da sva krivica padne na trenera. Trener je deo svake ekipe. U tom meču video sam da je Zvezda demonstrirala moć, igračku i timsku, a na kraju je odlučivala jedna lopta. Malo mi deluje kao „pamfletske priča“ da je trener kriv za takav poraz. Iskreno, ne mogu tačno da se setim, ali verovatno sam gubio i utakmice u kojima sam imao i veću prednost od 15 poena. Težak je trenerski posao – konstatovao je Vujošević.
Trener Partizana naglasio je i da crveno-beli zaslužuju sve čestitke za ono što su uradili u prethodnih nekoliko godina.
-Kada uporedim Zvezdu od pre tri godine sa ovom danas mogu samo da pričam o zaslugama ljudi što taj klub igra Evroligu, ima punu halu i više novca od nas. Zato zaslužuju čestitke, a da im želim da dobijaju, i ne želim – iskreno je rekao Vujošević.
Mladi prvotimac Partizana Bogdan Bogdanović rekao je da se raduje duelu sa Fenerbahčeom.
-Biće to važna utakmica za nas, pre svega zbog sticanja iskustva, Fenerbahče je veliki klub sa vrhunskim igračima. Ne možemo da obećamo ništa drugo, nego da ćemo dati sve od sebe i pokušati da uz podršku sa tribina dođemo do rezultata – poručio je Bogdanović.
Utakmica 4. kola A grupe Evrolige između Partizana i Fenerbahčea igra se u petak od 20.45 sati u dvorani Pionir.

Povezana vest:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE, Metalac će pokušati da pobedi FMP