nebojsa covic nove logo (1)

Čović: Pred nama je još dosta posla

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da crveno-belima nije potrebna euforija posle prve pobede u Evroligi ove sezone, iako je ona ostvarena na teškom gostovanju protiv Laborala (73:63).
„Kao što nismo previše tugovali i bili suviše razočarani posle nekih poraza u neizvesnim završnicima, tako ni sada nema euforije posle značajne pobede. Ostajemo čvrsto na zemlji svesni da je to bila samo jedna utakmica i da je pred nama još mnogo posla. Fokusiramo se na mečeve koji nam slede, a koji su isto tako jako važni. Ipak, moram da naglasim da za prikazano u Vitoriji stručni štab i igrači zaslužuju sve pohvale – rekao je Čović za klupski sajt.
On je dodao da Zvezda ima jasnu viziju i da je normalno da ekipa beleži pobede i poraze u situacijama kada ima vođstvo.
-Igrali smo sjajan meč protiv Panatinaikosa, velikana evropske košarke, vodili 15 razlike, ali smo izgubili u produžetku. Pa šta, nije se desio smak sveta? Imali smo pobedu u rukama i protiv Budućnosti, ali smo opet usled nedostatka sreće poraženi. To se u životu zove odrastanje. Mora postepeno da se prođe detinjstvo i pubertet, jer ako to prođemo po ubrzanom sistemu, onda kasnije nastaju veliki problemi. Takvih primera u našoj i evropskoj košarci ima mnogo i mi ne želimo da budemo deo tog miljea – rekao je prvi čovek crveno-belih i dodao da trener Dejan Radonjić uživa apsolutnu podršku uprave kluba.
Čović je ponovio da je za klub koji je pre samo dve i po godine bio praktično pred gašenjem potrebno još malo strpljenja, da su ambicije uvek najveće, a trijumf nad Laboralom dokaz da je Zvezda na pravom putu.
-Moramo da budemo strpljivi. Svi u klubu, počevši od igrača i trenera do rukovodstva, veoma predano rade za ostvarenje zajedničkog cilja. Imamo kratkoročne planove koji se odnose na pojedine utakmice, ali i dugoročnu strategiju koja za osnovni cilj ima da Crvena zvezda postane stabilan evroligaš. Za to je pre svega neophodno stvoriti održiv sistem finansiranja po standardima Evrolige koji će omogućiti dovoljan budžet za kreiranje kvalitetnog tima, ali ni po koju cenu ne smemo da zapostavimo rad sa našim talentima – zaključio je Čović.
Narednu utakmicu košarkaški Crvene zvezde odigraće u nedelju od 17 sati u hali Pionir protiv ekipe Cedevite.

Povezana vest:  Filip Čović potpisao za Vojvodinu