euroleague basketball logo

EVROLIGA

Sve utakmice počinju minutom ćutanja zbog Filipina

Sve utakmice košarkaške Evrolige ove nedelje počeće minutom ćutanja u znak počasti žrtvama tajfuna na Filipinima, saopštila je danas uprava lige. Evroliga je objavila i da će Crvenom krstu Filipina uplatiti po jedan evro za svakog navijača koji uživo bude gledao bilo koju od 12 utakmica. 
-Evroligaška porodica će se okupiti širom kontinenta ove nedelje u znak podrške žrtvama tajfuna koji je opustošio Filipine poslednjih dana. U znak solidarnosti sa ovom zemljom koja voli košarku, sve utakmice od srede do petka počeće minutom ćutanja – navodi se u saopštenju. 
Evroliga želi da na ovaj način ohrabri sve navijače da prilože novčanu pomoć žrtvama tajfuna, koji je, kako se navodi, uticao na četiri miliona dece. Donacije i promocija fonda za pomoć odvijaće se pod pokroviteljstvom projekta „Jedan tim“ Evrolige. 
-Tragedija koja se odvija na Filipinima navodi nas da svoje misli I molitve usmerimo ka žrtvama, ali i da pružimo svoj mali doprinos oporavku. Kao i uvek, znamo da će naši klubovi, sponzori, partneri I navijači odgovoriti velikodušno i pomoći zemlji čiji je nacionalni sport košarka – rekao je prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu.
Tajfun i poplave na Filipinima odneli su poslednjih dana najmanje 10.000 žrtava, ali se strahuje da taj broj nije konačan.

Povezana vest:  NBA vesti, Predrag Stojaković 14