dejan radonjic terenRadonjić: Igra Partizana ne zavisi od jednog igrača

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da igra večitog rivala Partizana nikada nije zavisila od jednog igrača i da povreda Lea Vestermena može da bude faktor koji će ujediniti igrače crno-belih u predstojećem derbiju.
-Očekuje nas duel sa Partizanom pred njihovim navijačima. Oni su od starta dobro krenuli i prvi su na tabeli. Siguran sam da će motivacija sa obe strane biti velika, kao i na svakom derbiju. Želimo da im smanjimo kvalitet ofanzivnog skoka, naravno, bitno je odsustvo Vestermana, ali Partizan ne zavisi od jednog igrača, nego će to biti još veći kohezioni faktor. Moramo da igramo na veoma visokom nivou ukoliko želimo da ih savladamo – rekao je Radonjić na konferenciji za medije u hali Pionir.
Trener crveno-belih istakao je da nije zabrinut zbog činjenice da će većina njegovih igrača prvi put „osetiti vatru“ derbija.
-Igrači koji dođu u Zvezdu znaju šta je derbi, nije potrebna dodatna motivacija. Partizan ima prednost domaćeg terena, iskustvo igranja u Evroligi i verujem da će biti dobra košarkaška predstava – poručio je Radonjić.
Posle sedam odigranih utakmica u regionalnom takmičenju crno-beli vode na tabeli sa skorom 6-1, dok crveno-beli imaju skor 5-2.
Derbi utakmica osmog kola Jadranske lige između Partizana i Crvene zvezde igra se sutra od 20.30 sati u hali Pionir.

Povezana vest:  Radonjić: Čeka nas još mnogo posla