zvezda partizan derbi feb 2013

JADRANSKA LIGA

Večeras derbi, kapiteni pozvali na fer navijanje

Večeras je na programu košarkaški derbi 8. kola regionalne Jadranske lige između „večitih rivala“ Partizana i Crvene zvezde, a kapiteni Dragan Milosavljević i Marko Simonović pozvali su pristalice oba kluba na fer i korektno navijanje, kako bi utakmica protekla bez incidenata.
-To je najbolji način da se bodri svoj tim – istakao je Milosavljević, dok je Simonović poručio da je derbi „praznik u kojem se uživa“ i da u sportskoj atmosferi „pobedi bolji“.
Košarkaši Partizana i Crvene zvezde istrčaće na parket dvorane Pionir u majicama s natpisom „Peta lična huliganima“.
Trener crno-belih Duško Vujošević prepustio je ulogu favorita protivniku zbog povrede plejmejkera Lea Vestermana i činjenice da su crveno-beli u usponu forme.
-Derbi je u senci povrede Vestermana, on je naš noseći igrač i nema pravu zamenu. Što se tiče Muslija i Kinzija, biće spremni – rekao je Vujošević, navodeći da meč sa Crvenom zvezdu dolazi u lošem trenutku za njegov tim.
-Oni su u naletu, imaju dobar i tim i klub i favoriti su. Ipak, Partizan je uvek Partizan, to znamo i mi i Zvezda – poručio je Vujošević.
Trener crveno-belih Dejan Radonjić smatra da igra Partizana nikada nije zavisila od pojedinca i da povreda Vestermena može da bude faktor koji će ujediniti protivničke igrače.
-Očekuje nas duel pred njihovim navijačima, oni su od starta dobro krenuli i prvi su na tabeli. Siguran sam da će motivacija sa obe strane biti velika, kao i na svakom derbiju. Moramo da igramo na veoma visokom nivou ukoliko želimo da ih pobedimo – rekao je Radonjić.
On je istakao da nije zabrinut zbog činjenice da će većina njegovih igrača prvi put osetiti „vatru“ derbija.
-Igrači koji dođu u Zvezdu znaju šta je derbi, nije potrebna dodatna motivacija. Partizan ima prednost domaćeg terena, iskustvo igranja u Evroligi i verujem da će to biti dobra košarkaška predstava – poručio je Radonjić.
Utakmica između košarkaša Partizana i Crvene zvezde igra se večeras u dvorani Pionir od 20.30 sati.

Povezana vest:  EP 2015, Bjelica: Imali smo sreće na kraju