lopta u kosu

Košarkašice Zvezde i Đera u čast Nataše Kovačević

Košarkašice Crvene zvezde i mađarskog Đera odigraće u sredu uveče prijateljsku utakmicu u čast Nataše Kovačević, mlade srpske reprezentativke koja je nedavno teško povređena u saobraćahjnoj nesreći.
-Prijateljska utakmica koja će tom prilikom biti odigrana biće svojevrsna podrška Nataši Kovačević, ali i ne samo to. Biće to promocija košarke i sportskog načina života koji u značajnoj meri svakom pojedincu može da pomogne da se izbori sa najtežim bitkama u životu. Nataša je najbolji primer za to – navodi se u saopštenju Crvene zvezde, čiji je dres nosila Kovačevićeva pre nego što je prešla u Đer .
Kovačevićevoj je posle nesreće u Mađarskoj amputirana desna noga do kolena i morala je da prekine igračku karijeru.
-Upravo je bavljenje sportom izgradilo njen odnos prema životu i kod Nataše stvorio mentalitet pobednika. Zato je i uspela da trijumfuje u svojoj najtežoj utakmici. Pobedila je kada se činilo da će izgubiti, jer je uspela da pobedi samu sebe i time postala pozitivan primer mnogima. Kroz ove ispisane redove nismo želeli da podsećamo na tragediju koja joj se dogodila, već da pokušamo da inspirišemo i druge da se bore i razmišljaju kao Nataša – zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde.
Prijateljska utakmica između Crvene zvezde i Đera igra se u sredu od 18.30 sati u Železniku.

Povezana vest:  Nikolić: Lakše nam je kad igramo u gostima