dusko vujosevic par mega

Vujošević: Rivali nas poštuju, to ne smemo da narušimo

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da zbog trenutne teške situacije u klubu nije realno očekivati da crno-beli u naredna dva meča u Evroligi pobede Barselonu i Nanter.
-Barselona je veliki klub, sastavljena od veoma kvalitetnih igrača. Navaro se vratio posle povrede i prvi je igrač u napadu. Barselona igra godina u istom sastavu sa odličnim trenerom Paskvalom i gledaoci će moći da vide spektakl – izjavio je Vujošević na konferenciji za novinare u hali Pionir.
On se osvrnuo i na prošlo kolo Evrolige u kojem je Partizan ubedljivo izgubio u Moskvi od CSKA.
-To je najveći poraz u istoriji Partizana. Izgradili smo respekt koji bi mogao da se naruši. Imali smo slučaj da je trener domaćih Etore Mesina posle 42 razlike insistirao da se postigne koš i pobedi što ubedljivije. To govori koliko nas poštuju – naveo je Vujošević.
Trener Partizana dodao je da disciplinski organi Evrolige vode postupak protiv njega zbog isključenja na meču sa Fenerbahčeom.
Vujošević je rekao i da neće žuriti sa dovođenjem novog plejmejkera koji je neophodan timu nakon povrede Lea Vestermana.
-Potreban nam je plejmejker u najskorije vreme, ali ne možemo da dovedemo igrača koji je egomanijak. Mora da bude dobar igrač i kvalitetan čovek. Nisam veliki poznavalac američkog tržišta, ali imam ljude u klubu koji će to rešiti – dodao je on.
Vujošević je naveo i da je Marfin banka ponovo blokirala račun kluba, ali nije detaljnije govorio o tome.
Krilni centar Partizana Žofri Lovernj istakao je da veruje da crno-beli mogu da naprave iznenađenje.
-Očekujem pobedu u veoma važnom meču. Verujem da to možemo da uradimo. Bitno je da dođemo do trijumfa i da se iskupimo, jer smo loše igrali u Moskvi. Vratili smo moral posle toga, iako smo izgubili od Crvene zvezde – poručio je Lovernj.
Utakmica šestog kola A grupe Evrolige između Partizana i Barselone igra se sutra od 20.45 u hali Pionir.

Povezana vest:  Radonjić: Metalac je najprijatnije iznenađenje ABA lige