partizan fener

EVROLIGA

Poraz Partizana od Barselone u Pioniru

Košarkaši Partizana izgubili su večeras kao domaćin od Barselone sa 82:64 (11:17, 27:15, 26:12, 18:20), u šestom kolu Grupe A Evrolige. Partizan je tako doživeo peti poraz, uz pobedu, dok je Barselona ostala druga sa skorom 4/2.
Najefikasniji u poraženoj ekipi bio je Bogdan Bogdanović sa 24 poena, dok je Barselonu predvodio Aleks Abrines sa 19. Partizan se protiv Barselone držao oko 15 minuta, ali je posle toga španski tim u završnici prvog poluvremena preokrenuo utakmicu, da bi u trećoj četvrtini napravio 20 razlike i konačno prelomio meč.
Partizan je posle početnog ispitivanja snaga u neuobičajeno mirnom Pioniru prvi stekao osetnije vođstvo, pošto je sredinom prve četvrtine vodio 14:6. To je, međutim, bio maksimum domaće ekipe, koja je koševe postizala uglavnom preko Kinsija i Bogdanovića.
Gostima je trebalo malo vremena da se „zagreju“, a poene su postizali uglavnom iz daljine, preko sjajnog Alehandra Arbinesa. U drugoj četvrtini su se razigrali i ostali spoljni igrači Barselone, tako da je posle koša Viktora Sade španski tim ponovo poveo, 21:19. 
Barsa je posle toga držala minimalnu prednost do kraja poluvremena, koje je završila mini-serijom 6:0 i tako otišla na veliki odmor sa vođstvom 38:32. 
Katalonski tim je drugo poluvreme počeo serijom 14:4 i stekao osetnih 16 poena prednosti, 52:36, da bi posle serije grešaka Partizana i trojke Marselinja Uertasa došao do 20 poena prednosti, 62:42. Gosti su se tada potpuno razigrali, a domaći tim je išao iz propusta u propust uz slabu i bezidejnu igru u napadu, koji se uglavnom završavao iznuđenim šutevima „iz očaja“. 
Partizan je u poslednju četvrtinu ušao sa zaostatkom od 20 poena, 44:64, tako da je završnih 10 minuta proteklo u pomalo mučnoj atmosferi u Pioniru, a jedino je organizovani deo navijača pokušavao da uvežba nove pesme. 
Trener crno-belih Duško Vujošević do samog finiša susreta držao je jaku postavu u želji da smanji zaostatak svoje ekipe, ali Partizanu to nije uspelo, pa je Barselona dobila 82:64. 

Povezana vest:  Poraz seniorki u Mađarskoj